| | | |

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов отвърна на думите на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев, че разследвания Стефан Димитров е негов приятел.

Стоянов заяви позицията си във Facebook публикация.

“С недоумение гледах как Тенчо Тенев обикаля телевизионните студия, носейки торба с лъжи. Само напомням, че от събраните до момента доказателства по делото, водено от СГП, ДАНС и КПК, по безспорен начин е установено, че лицето Тенчо Тенев също е бил редовен гост на вечеринките на Рашков.

Там както той, така и други лица, са получавали задачи за моето дискредитиране чрез внушения и откровени лъжи”, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Силовият министър допълни:

“Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес!?”.

Причината – по-рано в ефира на NOVA Тенчо Тенев коментира обвиненията, че разследваните Стефан и Марин Димитрови били близки с него и той ги е запознал с бившия министър на МВР Бойко Рашков.

„Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров.

Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ.

Каза, че е бил при директора на ГДБОП и че е негов приятел. Не мога да ви кажа защо е бил при Калин Стоянов”, разказа той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts