| | | |

Бойко: Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията

Аз не искам да коментирам тази тема, тя не е моя

Това каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос за идеята Димитър Главчев да е едновременно служебен премиер и вънешн министър.

Попитан за коментар относно това негово предложение и съответно реакцията на президента Румен Радев, според когото Главчев не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, Борисов подчерта:

“Ами той не знае. Той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го отпрати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа?!

Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощни коалиции. Тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега, дали е шеф на Сметната палата, или омбудсман, или шеф на БНБ, без партия, без нищо изведнъж му се дава цялата власт в държавата”.

“Аз не знам на тези хора (ПП-ДБ) откъде им дойде тази омраза, тази непрекъсната агресия. Вие виждате сега по газовите схеми – атакуваха газовия хъб „Балкана”, „Боташ”… атакуваха всичко. И точно тези камъни отидоха в тяхната градина.

Относно обсъждания договор с турската компания “Боташ”, Борисов изтъкна, че “към днешна дата той е неизгоден, но когато дойде забраната за руски газ в Европа той ще стане изгоден”:

“А това ще се случи, когато в Холандия, Германия тръгнат терминалите за втечнен газ и корабите влизат от всички страни в Европа. Тогава ще я спрат! И тогава Украйна може да взима от България. Унгария може да взима от България и да връща на Полша, включително. Австрия, Сърбия, Македония.

Ние имаме най-добрата инфраструктура. 80% от компресорите на целите Балкани са в “Балкански поток”, в България. Това е печатница за пари за българите”.

Оказа се, че те никаква диверсификация не са правили.

Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията”, попита Борисов.

Той се върна към преговорите за ротацията и обясни как Асен Василев му казал:

„Без МВР не може”.

„Следващите процеси показаха защо им е толкова важно това министерство”, коментира лидерът на ГЕРБ. Той обясни каква кампания ще води.

“Тя ще е позитивна. Ние 3 години правим избори в изключително враждебна среда. С министри като Бойко Рашков, като Демерджиев. По-тежко не ни е било. Така че и сега ще оцелеем и ще се справим. Ние пак ги побеждавахме.

Нали помните тези времена? Техни министри – на вътрешните работи, на електронното, всичко тяхно. Без нито един човек никъде от ГЕРБ. И пак първа политическа сила”, заяви още Борисов.

Запитан дали отново ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, той каза:

“Е, ако ме искат. Мисля, че за Пловдив сме направили достатъчно, че да ме искат.”

“За нас ще е удоволствие”, намеси се в този момент кметът на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Костадин Димитров.

“Това ще го обсъждаме друг път”, отвърна Борисов.

Той е в Пловдив за пролетния бал на местната структура на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts