| | | |

Костя бесен на Росен Желязков търси хора от БСП и ИТН да го катурнат

Партия “Възраждане” ще поиска оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов обяви, че парламентарната му група на “Възраждане” ще проведе разговори с БСП и “Има такъв народ” за подкрепа за оставката на председателя на парламента Росен Желязков.

Причината за това е, че точката за вота на недоверие към служебното правителство не беше включена в дневния ред на парламента.

За това от “Възраждане” ще търсят подкрепа и от другите вносители на вота – БСП и ИТН.

“Трябва да има ясна реакция на подобни беззакония. Ще питаме и ПП-ДБ – на бас, че ще откажат да се подпишат”, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

Той подчерта, че не е допусната точката за вота на недоверие към служебното правителство с аргумента, че не отговарял на конституцията.

“Не беше допусната точката за вота на недоверие към служебното правителство с гласуваният аргумент, че не отговарял на конституцията. Единственият, който може да каже дали отговаря на конституцията или не е КС’, допълни още Костадинов

По думите на Костадинов има и “омаловажаване на отбелязването на годишнината от арменския геноцид”.

“Днес българският парламент се закичи с клеймото на позора. Позор за ГЕРБ, ПП-ДБ и липсващите ДПС, обслужващи турската политика, които се държат като турска, а не като национална организация, която твърдят че уж са”, коментира Костадинов от трибуната на НС.

По-рано с декларации парламентът отбеляза 109 години от масовото изтребление на арменците в Османската империя в началото на 20 век.

Част от депутатите почетоха с минута мълчание паметта на убитите.

От заседанието отсъстваха депутатите от ДПС, което предизвика остър спор в пленарната зала.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts