| | | |

Бойко: Дали си държа банкнота в чекмедже, която не е произведена никога? Даже ги слагаха на билбордове. Сега представяте ли си да пусна ГЕРБ да ги слагат по билбордове – пудели, пачки, всичко? ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дава старт на кампанията за избори 2 в 1 от Стара Загора. До него е бившият вицепремиер и външен министър Мария Габриел.

Борисов съобщи в началото на словото си, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде в България на 1 юни.

“Честит ден на Европа. Явно през тези три години се е натрупала много обида в редиците на ГЕРБ. След този най-велик за мен празник и Христос Воскресе трябва да се опитаме да бъдем по-добри, по-толерантни, защото това е една от ценностите на българския народ.

Използвам случая да ви поздравя от водещия кандидат Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. Днес с нас е зам.-председателят на ЕК Мария Габриел. Дълго време й казвах Неделчева, но когато мъжът й стана българин се успокоих и вече и казвам Габриел”, започна словото си Борисов.

“Положих всички усилия да има правителство. Всички усилия да не се ходи на избори. Понасях упреците, но знаех, че това е правилно”, каза Бойко Борисов. И каза, че в тези дни се чуди “защо те счупиха правителството”.

“Доводите им не са изкрени. Или са знаели, че са затънали в корупция и са изкали да избягат. Като върнахме назад записите, видяхме, че през цялото време са се движили по този план”, посочи лидерът на ГЕРБ.

“Мария написа техните министри, за да спаси преговорите. Не за да обиди някого. Представете си, обиждаш се, че са те написали за министър, след като в момента си! Вечерта Асен Василев излезе и я нарече “лице на мафията” – нещо, което възмути целия свят. И като казвам целия свят, гарантирам ви”, продължи Борисов.

“Направих всички отстъпки. Екипът е зад мен и дори си крещяхме затова, че отстъпих енергетиката и отбраната. Г-н Петков казваше, че Тагарев е знамето, а сега го няма в листите.

Искаха да излезе, че ние сме виновни. Росен Желязков добре каза, че “това са избориТЕ”. Трябва да наложим програмата си, за да излезем от безвремието. Дори най-горещите им почитатели не могат да отрекат, че тези три години нищо не се случи.

Дори гордостта ни, тяхната Конституция, преживява крах. Ние с ПП-ДБ и ДПС мислехме, че ще управляваме 10 години в блок. Тези три партии сътворихме това.

Последните дни в парламента за някаква пътна карта говориха. Ама тя е построена. Каква пътна карта търсиш? Тя е под земята. Обаче има натиск дори в преговорите.

Тръбите са 100% ваши, както ще останат и мините. Поехме ангажимент и подсигурихме по 250 милиона и е важно да кажете, че държавно предприятие ще управлява тези пари”, каза още Бойко Борисов.

Повече народът не може да ни понася да правим избори, посочи лидерът на ГЕРБ.

“В това правителство имаше една бяла лястовичка. Мария направи много във външната политика.

Ние не трябва да правим нищо повече от това, което правихме преди 3 години – защита на българската граница. Това се иска от нас, не се иска друго. Дейвид Камерън ми каза, не мога да забравя, как ми показваше всичко, за което България беше пример.

Радвам се, че ЕНП го прие като приоритет и неслучайно Деница Желева е в щаба на Урсула фон дер Лайен. В тези сфери сме най-добрите. Доказано добри. Не да напишем Бойко Рашков в програмата – единственият годен за шеф на КОНПИ, а сега втори в Перник.

Само за задръствания говорят. Там където оставих Симитли, пак е там. Където оставих Търново и Русе, пак е там. Една Румъния, която беше зад мене, сега е къде-къде. Сърбия ни изпревари.

Всичко важно за Балканите ставаше в София. Да бъда коректен към приятелите ми – във Варна. Всички лидери идваха там, даже на медиите не им беше интересно да идват да ги гледат на живо”, продължи лидерът на ГЕРБ.

“Направете си ретроспекция къде е България. Всичко става около нас. Това, което построихме – това е”, отсече Бойко Борисов.

И продължи:

“Колегите се шегуват с техните успехи, приемам го в добрия тон, но това е.
Повече народът не може да ни понася да правим избори. Както ни подреди – така.

Може би забелязвате, че европейските ни депутати са същите, защото имаме десетки хора, които стават, но оценката ми за евродепутатите е отлична, както и оценката ми за престоя на Мария Габриел в това правителство.

Стара Загора щеше да има спортна зала. Оставихме 10 милиона по сметките, за да има спортна зала. Къде е? Като отразявате ПП защо не питате?

Хора, през 15-20 журналисти, те успяха да направят така, че да се чувстваме плахи с абсолютно доказани компромати.

Дали си държа банкнота в чекмедже, която не е произведена никога? Даже ги слагаха на билбордове. Сега представяте ли си да пусна ГЕРБ да ги слагат по билбордове – пудели, пачки, всичко?

Когато искаха да направят комисия срещу Асен Василев, казах “не”. Когато искаха комисия за Атанасов казах “не”. Когато някой е осъден, тогава го коментираме. Да ни чухте да говорим за “Чаталджа”? Не. Защото сме системна партия и трябва да уважаваме тези, с които работим.”

В заключение лидерът на ГЕРБ предупреди, че трудно ще се направи правителство, затова всеки глас е важен.

Изборът на Стара Загора за старт на националната кампания на ГЕРБ-СДС за избори за парламент и европарламент е знаков. Градът е бастион на коалицията от години и неслучайно кметът Живко Тодоров, който управлява четвърти пореден мандат, откри церемонията.

В словото си Живко Тодоров иронизира много от предложенията и практиките на ПП: “Отиваме на избори, защото ние счупихме сглобката от завист. Да, от завист. Сигурно се питате защо.

Ще ви кажа. Не можахме да преодолеем огромните чутовни успехи на правителството на “Промяната”. Започваме със завода за електромобили в Ловеч, който беше построен и вече бълва продукция за цяла Европа и целия свят.

Продължаваме със самолетната линия София – Скопие, която извозва непрекъснато хиляди доволни пътници. Стигаме до петте моста на Дунав, които вече са почти готови, само остава да ги открием.

Корупцията, разбира се, спря напълно. Няма корупция, това е истина. И както обещаха тогава, като изкоренят корупцията, се строят по две магистрали на година”.

После Тодоров добави, че бившите им партньори са изкоренили контрабандата, спрели са “пачките с пари”, захвърлили са скъпите лимузини и депутатите идвали на работа в парламента на колело или пеша.

“Явно не разбираме нещо, колеги. Че е “нормална” световна и европейска практика – първият, който спечели изборите, да няма правото да излъчи кабинет. “Нормално” е да няма право на глас.

Защото “умните, красивите, честните” веднага те наричат “мафия”, настанявайки “наши хора на съответните постове”, отбеляза Тодоров.

“На 9 юни ние не трябва просто да излезем и извоюваме победа. А да извоюваме голяма победа. България заслужава прав, ясен път напред с номер 22 на изборите”, завърши словото си Живко Тодоров.

И покани на сцената всички кандидати за евродепутати, както и водачите на листи за българския парламент. Залата ги приветства със силни аплодисменти.

Тодоров даде думата на общинския съветник в Столичния общински съвет и бивш млад кмет на Стара Загора – Георги Георгиев, който е водач на листата на ГЕРБ – СДС в 23-ти столичен район. Георги Георгиев емоционално поздрави родителите си, които са в залата.

Посочи, че баща му има дългогодишен стаж в енергетиката, както и това, че почти всеки в града има роднини, които работят в ТЕЦ-овете в Маришкия басейн. Затова хората в града уважавали труда “с черно под ноктите”.

Георгиев се обърна към присъстващите в залата: “Много съм щастлив, че в родния ми край започва нашата национална кампания. Старозагорци имат един лаф: “Стара Загора е центърът на вселената”.

Днес ние показваме ясно, че в центъра на политиката, за опазване на енергийната сигурност и независимост на България основен приоритет на господин Борисов е нашият регион. За нас е чест”.

Той благодари лично на Бойко Борисов и депутатите от ГЕРБ, които успяха да дадат още една година минимум живот на ТЕЦ-овете и да осигурят 400 млн. инвестиции.

“Няма как да не пропуснем хората, които на практика бяха на косъм да съсипят комплекса, да оставят хиляди домакинства без доходи.

Хората от “Промяната” вероятно са най-мразени в нашия регион. Заради това, че над 50-годишни предприятия бяха напът да бъдат съсипани. Но благодарение на ГЕРБ това не стана”, отбеляза още той.

Георги Георгиев се пошегува, че Борисов лично го помолил да не се заяжда много с “Промяната”: “Но няма как да се премълчи “неможенето на тези хора, съсипията, която сеят, където и да имат досег до обществен ресурс”.

След него микрофонът взе Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Габрово.

“Правилно отбеляза Жоро – намираме се в центъра на вселената. И в този център би трябвало да има най-много енергия и най-много ток – буквално и преносно”, заяви той и предупреди присъстващите в залата с шегата: “Не гледайте много анимационни филми. Защото от гледането на много анимационни филми може да се помислиш за анимационен герой.”

“Не се притеснявайте, няма да ви чета морал. Но нима забравихме, че демократичната традиция повелява правителство да прави първия, събирайки подкрепа от втория и третия, а не ротации и фалшификации”, изтъкна Томислав Дончев.

“Отнякъде се появиха крадци на мечти, дигитални шарлатани. Хората не можеха да си поемат дъх от едната и следващата “сензация”. А когато си поеха дъх, видяха, че портфейлите са им празни. Но днес няма да споделяме отчаяние.

Нас трудности не ни плашат. Имаме план. Знаем, можем! Правили сме го няколко пъти!”, заяви Дончев и допълни: “Когато говорим за приоритети, само след седмица или десетина дни, ние ще представим допълнението към нашата програма. Защото ние не се отказваме от старите си амбиции и намерения.

Първият приоритет ВИНАГИ трябва да е образованието. Това е най-важната инвестиция, защото тя е инвестиция в хората, в нашите деца”, отбеляза още той.

Томислав Дончев подчерта, че повсеместната дигитализация и реална съдебна реформа, както и истинска борба с корупцията може да осъществи единствено ГЕРБ: “След три години хаос и безвремие, идва време на ред, стабилност и ясна посока. Само с ваша помощ може да стане!”.

На сцената бе поканен Росен Желязков.

“Както обичаме да говорим помежду си – има един председател. И това е господин Борисов. Уважаеми господин председател, след един месец отиваме на избори.

Не са поредните избори, а това са изборите. Защото стабилността на Европа зависи от сигурността на границите, процесите на разширяване, благоденствието на хората в ЕС”, отбеляза той.

“Честит празник на Европа!”, заяви още Желязков и изтъкна успехите на България като пълноправен член на ЕС.

Той заяви, че листата на ГЕРБ за ЕНП “показва приемственост, устойчивост, мъдрост и успеха на евродепутатите на ГЕРБ до момента”. Това са Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел, Асим Адемов. “Благодарим на Алина, на Полина, на Цвети – за това, че правят нашата листа експертна, достойна и вдъхновена”, продължи Росен Желязков.

И даде думата на Мария Габриел.

“Първото послание днес е ясно. Имаме нужда не от каквато и да е победа. А от убедителна и силна. И на тези избори ЕНП ще покаже, че за нас Европа е и ще продължи да бъде сигурен и добър дом за хората. А за нас, от ГЕРБ, България е нашият дом.

Пет неща ни открояват от другите: Опит, резултати, прагматични цели, ценности и лидерство”, заяви Габриел.

“Ние не създаваме страхове. Ние създаваме условия за сигурен живот”, изтъкна Мария Габриел. И посочи, че отбраната, борбата с миграцията, стабилността на сухопътните граници, независимата енергетика са сред основните акценти в програмата и бъдещата дейност на ГЕРБ.

“Ние имаме прагматични цели. Прагматизъм е да искаш българи отново да е стабилна, Европа да може да се защитава, да пази своите граници. Важно е да има европейска стратегия по киберсигурност, да се борим с дезионформацията и фалшивите новини.

Сигурността на децата ни в цифровото пространство е наша цел. Прагматизъм е Европа да има амбициозна индустриална политика, която да върви ръка за ръка с иновациите”, подчерта Габриел и изтъкна, че “подкрепата за младите хора и семействата е ключова за ГЕРБ”.

“За нас думата семейство е ценност. Радвам се, че ЕНП адресира толкова ясно две предизвикателства. Най-напред – демографското предизвикателство. За нас от ЕНП в следващата ЕК ще е борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

За нас е важно здравето на всеки един. И накрая – тема, която ми е изключително близка – култура и културно наследство. Колко важно е да развиваме културата, защото тя е стимул за туризма.

Всичко това – опит, резултати, прагматични цели, за да бъде постигнато, има нужда от още две неща – ценности и лидерство. За нас ценности са демокрацията, свободата, солидарността, борбата с корупцията. А лидерството – ГЕРБ и България е само едно – Бойко Борисов”, заяви Мария Габриел.

Събитието е в Общинската спортна зала и на него присъстват водачите на листите на коалиция ГЕРБ-СДС за парламентарните избори, кандидати за народни представители и листата с кандидати за Европейски парламент.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts