| | | |

Поредна ИЗНЕНАДА: Етиен Леви – кандидат-депутат от проруската партия на Николай…

Влизането в политиката и участието в сегашните европейски и парламентарни избори на известния певец и педагог Етиен Леви се оказа една от големите изненади.

Още по-изненадващо е, че професорът от еврейски произход пристана на проруската партия “Величие”, която е свързана с бившия служител на НСО полк. Николай Марков.

Етиен Леви е водач на листата на формацията в 24-ти столичен избирателен район, а също така е четвърти в евролистата на “Величие”. Листата за Европейския парламент се води от Николай Марков.

Формален лидер на партията в момента е Албена Пекова, която се изявява като журналист в регионален сайт във Варненската община Ветрино.

Реално силният човек и лицето на партията е Николай Марков, като се очаква в близките седмици той да бъде избран за председател, Албена Пекова да стане негов заместник.

“Величие” се обявява за патриотична партия, но зад нея прозира руско влияние. Още повече, че самият Николай Марков не крие своите проруски позиции.

Преди няколко месеца той написа следния пост във фейсбук:

“Във връзка с поредния престъпен политически акт на нацистката хунта в небългарския парламент, свързан с премахването на паметника на Съветската армия ще припомня на фашистките господа и турските им другари, думите на един от най-великите българи – капитан Петко войвода:

“Няма сопа, която да избие любовта към Русия от сърцето на българите.” Да, господа другари! Дори и крадливите си задници да скъсате, такава “сопа”, която да заличи Русия от сърцата ни няма.”

снимка: Архив

Николай Марков е завършил Военното училище във Велико Търново и на 23-годишна възраст постъпва в НСО. 14 години работи в службата, която охранява президенти, премиери, министри и политици от най-висок ранг. Напуска НСО през 2007 г. след скандал с тогавашния президент Георги Първанов, когото обвинява, че е злоупотребявал с власт – събирал неудобна информация за политици.

И до днес Марков се изявява като експерт по национална сигурност и антитероризъм.

Част от партия “Величие” е и Ивелин Михайлов, бизнесмен и създател на спорния Исторически парк във Ветрино.

През последните месеци Етиен Леви на няколко пъти публично се обяви в защита на Държавата Израел и остро осъди терористичния акт на “Хамас” от 7 октомври 2023 г., когато бяха отвлечени стотици израелци.

Етиен Леви е роден на 3 юли 1957 г. в София. През 1977 г. завършва Софийско музикално училище (днес Национално музикално училище) „Любомир Пипков“ със специалност „Пиано“.

Дипломира се от Българска държавна консерватория (днес Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“) през 1981 г.

Популярен изпълнител, носител е на множество музикални награди. Почетен професор е в музикалния департамент на Нов български университет (НБУ). Солист изпълнител във вокална група „Трик”.

Преподавател по поп, рок и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров”, СУ „Свети Климент Охридски” и Нов български университет. През 2006 г придобива хабилитация с научно звание „доцент”. На 9 февруари 2024 г. защитава докторска степен и е удостоен със званието „доктор“.

Етиен Леви е ментор на участниците в шоуто “Като две капки вода” от самото начало на предаването преди 11 години.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БНТ

Similar Posts