| | | |

Най-после стана ясно състоянието на една от рок иконите на страната Кирил Маричков

Кирил Маричков e без опасност за живота, въпреки че е пострадал сериозно, твърдят пред столичен ежедневник близки на рокаджията. „Щурецът“ се завърна спешно от САЩ поради обострена дискова херния.

Поради това, че дълго време е бил на крак, дископатията му се е влошила и Маричков е усетил силни болки.

Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно.

За всеки случай ветеранът на рока ще остане под наблюдение в болница за няколко дни. Той ще бъде изписан в неделя. А новината за инцидента на вокалиста от „Щурците“ обиколи България преди дни и притесни сериозно почитателите му.

За това се разбра от Дони, който на Гергьовден съобщи на широката публика, че Маричков прекъсва своето турне с мегагрупата „Фондацията“ отвъд океана поради инцидент.

„Още в България, преди да заминем за Америка, Кирил Маричков претърпя инцидент. Успя с цената на огромни болки да свири и пее до този момент, но сега болките станаха нетърпими и по препоръка на лекари се налага да се върне в България за лечение“, съобщи Дони в соцмрежите и допълни:

„Осигурихме му придружител и помощник за полетите и се надяваме всичко да бъде благоприятно! Мислехме да прекратим турнето, но той ни помоли да продължим“.

Дисковата херния засяга доста хора в напреднала възраст и „щурецът“, който тази година ще чукне 80-ия си юбилей, е един сред тях.

Въпреки това е впечатляващо, че е стиснал зъби и е решил да отпътува хиляди километри, за да се срещне с многобройните си фенове в САЩ и Канада.

Източник: Стандарт

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts