| | | |

Комисар Ботева разкри с колко километра е превишил скоростта шофьорът на Кирил Петков

При всяко произшествие се извършва проверка. Колите на НСО имат гражданска. Тези автомобили, както и тези на МВР, са с други застраховки и по различен начин преминава техническия преглед.

Това заяви комисар Мария Ботева пред Нова тв по повод смъртоносната катастрофа с кола на НСО, в която участва Кирил Петков.

“Там, където е в невъзможност да бъде взета проба на място, се взима кръвна проба, както в случая на починалия водач. Още нямаме резултати. Всичко това е в процес на включване в действията на разследващия орган и когато дойде моментът да бъде публично оповестено, ще ви бъдат дадени всички детайли”, каза още тя.

Ботева отказа да обсъжда какви и колко са провиненията на пътя на починалия водач, но заяви, че не са сериозни.

“Няма значение кой си и какъв си. Ако има нещо, което е пренебрегнато в някакъв начин, никой от нас не е застрахован и може да попадне в критична ситуация

. Шофьорът на НСО няма много нарушения, а това, което е нарушил е свързано с неправилни действия, които не влияят пряко на ПТП, например неправилно паркиране”, уточни тя.

“Когато получат своите глоби, повечето казват “какво толкова”. Скоростта е превишавана с 10-20 км. Общо 4 нарушения има”, разкри Ботева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts