| | | |

Фейсбук завря след скандалния запис на ПП, които събират кеш пари за избори: Едни и същи хора продават държавата, пласирайки обира като промяна

Аудиозаписът с участието на лидерите на ПП, в който те признават за неофициален кеш в торби очаквано породи коментари в социалната мрежа Фейсбук.

Едни видяха познат сценарий, а други припомниха, че от джипа на Пламен Бобоков преди време бе заснет да слиза Христо Иванов.

В основната част на се чуват гласове на водещи фигури от формацията: Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Лена Бориславова, а на финала – телефонен разговор между мъжки глас, който прилича на този на Кирил Петков, и “Пламен” (вероятно Бобоков),

когото съпредседателят на партията моли да му препоръча човек, който би могъл да му даде един милион и половина лева за телевизионна реклама.

“Може да са официално, може да са неофициално, както му е по-удобно на твоя човек”, се чува в записа.

Това и още няколко израза като “ние неофициален кеш имаме”, “въпросът е да имаме въобще кеш”, “кеш в торби” и колко са важни сумите кеш, които се чуват основно от гласовете, приличащи на Петков и Василев, предизвикват въпроси по какъв начин вестителите на промяната събират пари за изборната си кампания, прегазвайки законите в страната.

Разбира се, че си търсят пари и дарители, не се разбира каква е нужната сума, каква точно са събрали, но се говори за стотици хиляди и за над милион за телевизионна реклама.

Обсъжда се и как хора с високи заплати могат да направят дарения. От аудиото се чува още, че човек е спечелил милиони от стари вагони, но не се разбира кой е той.

Слес изтичане на записа “Продължаваме промяната” заявява в позиция, че преди парламентарните избори на 2 април 2023 г. формацията не е успяла да събере пари, за да финансира предизборната си кампания.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм
снимка: Архив

Similar Posts