| | | |

“Промяната” си мислят, че с разни карикатури ще изглеждат добре и ще се измъкнат чисти. Много е лесно да се разочароваш от тях

Кампанията е отвратителна. Некачествена, пълна с брак, няма разговор за политика, лидерите се държат като племенни вождове, които само насъскват избирателите си срещу чуждите.

Това мнение изрази политологът Димитър Аврамов в студиото на “Лице в лице” по бТВ, по повод предстоящите избори “2 в 1” на 9 юни.

“Лидерите режисират политическия процес. А те са много обидчиви. Сега остават да се разсърдят на избирателите”, допълни той.

“Самите политици потвърдиха участието си в този запис. Мен лично би ме било срам.

Вторият тъжен факт – на обществото не му направи впечатление този запис”, допълни колегата му Христо Панчугов, коментирайки скандалният запис на ПП-ДБ.

“Никой няма да вникне в този разговор, няма и да им се потърси отговорност. Няма хора, които да вникват в проблем – забива се знамето и се започва война срещу опонента. Това води до отпадане на гласове, а не на промяна на нагласата. Всичко ще е за сметка на избирателна активност”, каза още Панчугов.

“ПП-ДБ направиха много голяма грешка. Много е лесно да се разочароваш от тях. Там има обещания – ще правим нещата по друг начин, ама това не се случва. Как ще кажеш на хората, че имаш добри намерения и в един момент те изкарват на някакъв запис.

Влязоха във властта, консумираха я, след изборите няма да има консенсус по нито един въпрос. Те влязоха в някакъв оправдателен режим”, каза още Аврамов.

“В българската политика всичко е възможно.

ПП-ДБ влязоха да изкарат ГЕРБ във властта, а си я поеха заедно. Не е невъзможно отново обаче да има консенсус. Силно се надявам, да видим политици, които да създадат подреден модел и да влязат в някакъв разумен европейски разговор”, допълни Панчугов.

“ГЕРБ и ДПС изглеждат добре структурирани и може отново да се съберат. Но няма да е с ПП-ДБ според мен.

“Промяната” явно си мислят, че с разни карикатури ще изглеждат добре, и ще се измъкнат чисти, без да се изцапат. Трябва спешен разговор от всички страни, спиране на всякакви нападки”, смята Аврамов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts