| | | |

Пътен експерт за катастрофата с Кирил Петков: Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от…

“Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг. Изчислихме, че ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч”

Това коментира в ефира на NOVA Ивайло Желязков, пътен експерт от Европейския център за транспортни политики.

Според него линията на видимост на пътния участък се скрива от няколко пътни знаци. “Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над позволеното”, добави Желязков.

По негови думи това е един от най-натоварените участъци в района.

Ограничението там е 90 км.

“Ако автомобилът се е движил с 90 км, ударът нямаше да е толкова голям и жесток. Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка”, заяви пътният експерт.

След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Вчера премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

Малко по-късно случаят взе две глави във варненското Пътно управление – там бяха отстранени директорът на ОПУ инж. Явор Пасев и началникът на отдел “Инвестиционно-ремонтни дейности” Севдалина Казълова.

Асфалт не е положен само на мястото около катастрофата, а и на много места по пътния участък, съобщава още Нова телевизия. Асфалтирането на пътя, където стана тежката катастрофа, е започнало три дни след инцидента.

Преасфалтирането на участъка край Аксаково, където стана катастрофата с джипа на НСО, е било възложено от областното пътно управление на Варна в началото на месеца. Това заяви пред БНТ представител на фирмата изпълнител.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts