| | | |

Дани Митов скочи на Радев: Част от полезните идиоти

Всеки, който Ви каже, че НАТО подготвя военно присъствие в Украйна, е част точно от тази пропагандна машина на полезните идиоти”

Това каза Даниел Митов на брифинг преди началото на сесията на Парламентарната асамблея на НАТО.

“В съветско време тези, които разпространяваха болшевишка пропаганда, на Запад ги наричаха полезни идиоти. Такива в момента се намират и в България. Те разпространяват кремълска пропаганда.”

По време на визитата си в Унгария в събота президентът Румен Радев отново повдигна темата с изпращането на български военни на фронта и се обяви срещу това. От Министерството на отбраната отново му припомниха, че такова решение няма и не може да бъде взето без гласуване в парламента.

Надяваме се, че след пленарното заседание от София ще излязат силни послания, първо в посока на по-дълбока интеграция на нашите отбранителни способности в рамките на НАТО, засиленото присъствие на НАТО в Източния фланг, засиленото присъствие на НАТО в Черно море, на което се надяваме, заяви Митов.

Като второ важно послание Даниел Митов определи продължаването на интеграционните процеси в рамките на военно-промишлените комплекси на държавите членки на НАТО, и увеличената и задълбочаваща се подкрепа за Украйна.

Много е важно да се отбележи, че, надявам се, в пленарното заседание ще бъде подчертано, че НАТО, освен да засили военната, финансовата, логистичната и хуманитарната помощ за Украйна, ще подкрепя Украйна до нейната победа в агресивната война, която беше започната от Руската Федерация”, заяви Даниел Митов, ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, на съвместен брифинг с председателя на Асамблеята Михал Шчерба.

Демокрациите ни са под обсада от страна Путин, каза от своя страна президентът на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба и призова за създаването на Център за устойчивост на демокрациите в Брюксел, тъй като “сигурността днес не е само танкове и оръжия, но и устойчивост на обществата и институции”.

Шчерба даде брифинг с Даниел Митов, ръководител на българската делегация, като изтъкнаха, че НАТО ще подкрепя Украйна до края на войната, а рестрикциите за използването на западни оръжия за военни цели на територия на Русия ще отпаднат.

Очаква се до края на пролетната сесия, която се провежда в София, да бъдат приети две декларации – за подкрепата за Украйна, както и за препоръки за срещата на върха на НАТО, която ще се проведе през юли във Вашингтон.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка Веселин Боришев

Similar Posts