| | |

Маноил Манев: ПП-ДБ нямат притеснения от правилата. 9 месеца ние бяхме буфера, който е спирал щенията им да се случат

„Абсолютен нонсенс е искането за обединяване на цивилното и на военното разузнаване. На територията на Европа се води пълномащабна война. В такава ситуация военното разузнаване има други методи, функции. Какъв е смисълът? Дали тази идея не цели налагане на контрол”.

Това заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Маноил Манев в студиото на “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Думите му са по повод обсъжданите промени в службите и в настоящото Народно събрание.

„В НСО реформи могат да бъдат извършвани от законови, тактическа, оперативна гледна точка. Наскоро имаше инцидент в Словакия – беше прострелян премиерът Роберт Фицо. Там видяхме, че службите за охрана имат нужда от преобучение”, каза експертът политик.

Относно записите, които излязоха в публичното пространство, той обясни, че подобен стил на общуване и ценности не са от настоящата кампания.

„Това, което сега излиза, не е било скривано от българското общество. През тези 9 месеца ние бяхме буфера, който е спирал голяма част от тези щения (на ПП-ДБ) да се случат.

Тези хора нямат притеснения от правилата. Ние ги спирахме, ако не беше така, смените на шефовете на службите щяха да се случат. Това беше единственият шанс да има управление на страната и да има възпиране”, обясни Маноил Манев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Нова тв

Similar Posts