| | | |

ШОК! Записът на Иван Гешев с Йордан Стоев е манипулиран

Записът на разговор с колегата Йордан Стоев от ВСС, който главният прокурор Иван Гешев вчера представи, е манипулиран! Имало е разговор, но той изобщо не е бил в този дух“.

Това заяви пред Флагман.бг членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Георги Кузманов.

Бившият прокурор от Апелативна прокуратура-Бургас в момента е в родния си град. Той е категоричен, че не е променил позицията си и смята, че за доброто на системата най-добре би било Гешев да се оттегли.

По думите му двамата членове на ВСС, които се подписаха в първото предложение за освобождаването на прокурор №1, но не и във второто, също не са променили позициите си.

Единият от тях бил в Япония, а другият – в болничен.

„Създаде се твърде голямо напрежение. Смятам, че е правилно той да подаде оставка, защото всичко, което се случи вреди на системата.

Грешно е главният прокурор да се отъждествява с прокуратурата и стотиците магистрати, които работят ежедневно и не срамят прокуратурата, както той прави напоследък“, категоричен е Кузманов.

Той е категоричен, че записът на разговора на Иван Гешев с члена на ВСС Йордан Стоев е манипулиран.

Според Кузманов главният прокурор се оплел в обясненията си.

Първо твърдял, че записът бил направен от непознато за него лице и предоставено в събота вечерта, а самата среща от думите му ставало ясно, че се е провела в неделя.

„Чух много нарязвания в този запис. Още като студенти учихме, че има компютърни програми, с които дори при експертиза не може да се установи дали е манипулация или запис.

Заради това е толкова важно СРС-ата да се правят по законовия ред“, допълни Георги Кузманов.

Бившият бургаски прокурор, настоящ съдебен кадровик, призна, че е говорил с Иван Гешев. Това се случило в часовете, след като стана ясно, че е един от членовете на ВСС подписали се под предложението за освобождаване на Иван Гешев.

„Обади ми се още същият ден, когато пуснахме предложението за стартиране на процедурата по освобождаването.

Попита ме: „Защо правим това сега?“.

Обясних му, че е твърде напрегната ситуацията в страната и това е единственият законен начин да проверим твърденията, които излизат в медиите. И това би било изчистило името му“, допълни още Георги Кузманов.

По информация на Георги Кузманов колегата му Йордан Стоев действително е гостувал в дома на Иван Гешев ден преди прословутата пресконференция, на която публично скъса оставката си.

Двамата са провели разговор, но той бил коренно различен от този, който бе представен вчера, смята Кузманов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts