| | | |

Ивайло Мирчев пусна сигнал към МВР за купуване на гласове

Екипът на водача на листата на “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) в Добрич Ивайло Мирчев пусна сигнал към МВР за проверка на 16 лица за купуване на гласове в община Каварна

Това съобщиха от предизборния щаб.

По време на обиколката му в областта и срещите му с граждани преди парламентарните избори на 9 юни най-често споделяното притеснение от хората е, че забелязват много опити за спечелване на подкрепа с предоставяне на материални стимули.

Мирчев е получил информация също за агитация на хора по списъци, предоставени от фирми за бързи кредити. Обичайната практика се оказва да се поема ангажимент за опрощаване на кредитите срещу осигуряване на определен брой гласове за изборите.

Тези случаи също са описани в сигнала до МВР.

Освен че е нарушение на изборното законодателство, тези практики нарушават и Закона за защита на личните данни.

“Много хора дойдоха и споделиха с мен, че забелязват как определени хора обикалят фирмите за бързи кредити, под някакъв претекст вземат списъци на получателите и след това започват да ги обикалят и убеждават за кого да гласуват. Това задължително трябва да се провери”, заяви Мирчев, който е народен представител от Добрич и се кандидатира за нов мандат, цитиран от щаба.

Граждани твърдят, че търговците на гласове са били в селата Белгун, Септемврийци, Раковски и Челопечене.

Кандидатът от Добрич изрази надежда, че до края на предизборната кампания ще се засилят проверките с цел предотвратяване на опити за намеса в изборния процес.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts