| | | |

Борисов: Ще се избият! Представете си Асен и Киро в един окоп… ВИДЕО

“Бяхме” чегъртани”, но ние сме сила, която не може да бъде мачкана. Силата изисква да си над мачкането”

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Тутракан, в Мемориален Комплекс “Военна Гробница 1916 г.”

“Тук хиляди българи са дали живота си. Представяте ли си, тези българи, които са загинали в Тутраканско, дори не се споменаваха по времето на комунизма”, каза той и допълни: “Ще сторим музеи и ще пазим историята, така че децата ни да се гордеят.”

“Понякога историята си прави шега с нас. С тези, с които тук сме си оставили костите, сега сме добри партньори. Тази славна българска история комунистите я потискаха. Ген. Колев нямаше паметник. Не се знаеше кой е той. Много от вас дори не знаят какво се е случвало тук.

Я си представете в един окоп да са кмета на Тутракан, Асен Василев и Кирил Петков. Ами вие ще се избиете тук. Една мобилизация, и са тук. Всички сме братя българи. България не е малка и слаба, такава я правим ние, политиците.

Видяхте какво направихаа руснаците с украинците. Ще минат поколения и всички те е правят гробници, каквито ние тук сме направили.

Поуката каква е? Че България може да побеждава само когато сме единни. Всички, и християни, и мюсюлмани и католици. Това е силата на нашата България”, подчерта Борисов.

В момента светът е война. Преди 5 години в Европа говорехме за иновации, култура, инфраструктура. Сега говорим, че ще има комисар по отбрана.

Масово Европа ще се въоръжава през следващите години. Икономиката ни ще се насочва в посока военна индустрия и ние трябва да сме силни в това. Държавите в Европа се групират по производства – едни ще произвеждат самолети, други танкове, а ние се занимаваме пак с избори. Пак ще се обиждаме безсмислено и тъпо.

Исках още веднъж да сведем глави и да се поучим от историята. В името на България политиците сме длъжни да направим така, че да има стабилност за народа.

Докога ще противопоставяме българи срещу българи и ще има омраза? Не ние, а нашите опоненти.

“Тази престъпна политика, която са вoдили преди десетилетия политиците и са ни карали да се избиваме с румънци, сърби и руснаци…

Ние обаче сме си били у дома в Тутракан. И който е дошъл тук, тук е останал.

Записахме на паметника на ген. Колев един негов израз. Той е казал: много ви обичам руски богатири, но по каква работа вие дойдохте в България. И затова ги избил. Руснаците са му търсили гроба да го разровят”, разказа Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts