| | |

ИЗВЪНРЕДНО! Корнелия Нинова подаде оставка! ВИДЕО

“Оценявам нашите резултати като катастрофални. Ще понесе политическа отговорност и подавам оставка

Най-големият проблем е дъното на избирателната активност. Тя е наказание за всички. Протестният вот се изрази чрез негласуване.

Второ – няма победител на тези избори. Всички, без ДПС и ИТН, губим гласове. Най-много ПП-ДБ. ГЕРБ – СДС, макар и да са първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват.

Тази фрагментация означава нестабилност. Вече няма голяма партия, има много и малки партии.

За нас е пълен провал поведението на българската социология. Нито едно от предсказанията им не се сбъдна. Никой не улови и най-малкото движение на “Величие”.

В ляво няма нищо друго, освен БСП. БСП представлява лявото в парламента, допълни Нинова.я бе категорична, че БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ.

“Ние смятаме, че България може да бъде извадена от кризата само с надпартийно, експертно, срочно и програмно правителство. Една от задачите на Националия съвет е да се изготви позиция, която ще бъде представена на трибуната, но ние няма да отстъпим от тази позиция – партийна сглобка с правителство на ГЕРБ няма да правим”, каза още тя.

“Няма да напусна парламента. Ще остана депутат. Избрана съм от народа”, отбеляза Нинова.

По думите ѝ има опасност от нова спирала от избори.

“Призоваваме за разум, за съставяне на правителство. Нови избори ще бъдат с още по-ниска избирателна активност, фрагментация. Тези процеси са опасни за демокрацията на България”, допълни още тя.

На въпрос дали трябва да се зарови томахавката и лявото да се обедини, тя отговори:

“Ние война не водим. Отправихме покана към всички да идват. Никого не сме призовавали да си пие хапчетата, никого не сме наричали “стари бастуни”. Питайте тези, които говорят така”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts