| | |

Новата драма при загубилите! Ген.Наско взе важно решение

Нов политически трус в една провалила се партия на изборите в неделя.

На първо място искам да благодаря на хората, които гласуваха в неделя. На тези, които дадоха своята подкрепа за нашата коалиция и на тези, които не го направиха.

Това заяви ген. Атанас Атанасов, с което наруши мълчанието си след провелите се в неделя избори за Народно събрание, при които коалицията ПП-ДБ се срина с повече от 300 000 гласа.

Ето какво още написа Атанасов:

“Рекордно ниската избирателна активност е доказателство, че всички вие сте били изправени пред труден избор. Че ние, като политици, сме ви поставили пред такъв и вината за тази ситуация е наша.

Живеейки в силно конфронтационен момент, на тежко разделение в българското общество, ние се провалихме в процеса на удовлетворяване на очакванията на собствените ни избиратели по отношение на допустимостта на компромиса, който трябваше да бъде направен.

Сами създадохме високи очаквания, спомогнахме да бъдат заредени силно емоционално, а в последствие не обяснихме достатъчно добре действията си, към които самата реалност и желанието България да се предвижи напред, ни доведоха.

Резултатите на ДСБ показват запазване на парламентарното ни представителство и представителството ни в Европейския парламент. Това обаче няма как да ни успокоява. Тепърва започва вътрешният анализ и мога да ви уверя, че сме с отворено съзнание за нелеките изводи, които неизбежно ще бъдат направени.

От своя страна, аз ще поискам вот на доверие от нашите членове и симпатизанти и ще разчитам на откровен диалог, който да посочи пътя напред.

Убеден съм, че независимо от допуснатите грешки ние постигнахме един категоричен успех – консолидация на демократичната общност, която няма аналог за последните 2 десетилетия – първоначално в рамките на Демократична България, а в последствие и с партньорите ни от “Продължаваме промяната”.

Тази консолидация трябва да продължи с привличането на нови партньори от политическия и гражданския сектор.

И тук идва ред за моите искрени благодарности към Христо Иванов, без когото постигнато щеше да е невъзможно. Извървяхме заедно дълъг път – и като общности, едни към други, и заедно, понасяйки върху гърба си ударите на статуквото.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts