| | |

Бесен скандал между Копейкин и областен кмет, полицията не закъсня

Председателят на партия „Възраждане” Костадин Костадинов и водачът на листата в Добрич Константина Петрова се явиха на днешната сесия на Общинския съвет на Добрич.

Костадинов, който поиска да бъде изслушан в началото на заседанието, взе думата след приемането на първа точка от дневния ред – приемане на Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община град Добрич (2024 – 2026 г.) и Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Общината, съобщава “Про нюз Добрич”.

Костадинов нападна директно кмета Йордан Йорданов. Той заяви, че е цинично кметът да говори за стратегия за личностно развитие на децата в един от най-пропаднали градове в страната.

„Йорданов, на Вас говоря, не се правете на разсеян! Кметът трябва да се грижи за града, за градската среда, екологията. Какво направи лицето Йорданов за 9 години престъпно и безхаберно управление – превърна града в село.

Аз се чувствам като човек от този град, 5 години съм работил тук, имам роднини и приятели. Боли ме какво се случва с Добрич. Обикалям държавата – няма по-пропаднал областен град, няма по-затънал в кал, прах, мизерия, разруха.

Не Ви ли е срам, Йорданов? Закрихте училище – това не е оптимизация и подкрепа на личностното развитие на децата. Вижте си града в какво го превърнахте, вие сте виновен, защото сте избран мажоритарно. Вие убивате града, ужасяващо е това, което правите с Добрич, изгонихте хората”, заяви председателят на Възраждане.

Той обвини кмета Йорданов, че не е чел Стратегията, която предлага, и задрасква бъдещето на Добруджа.

„Ще дойде време да отговаряте за престъпленията си, Йорданов! Най-лошото е, че лицето Йораданов уби бъдещето на десетки. Убихте един град и Вие ще си понесете отговорността!”, агресира Костадинов.

По време и след изказването му в залата се чуха викове и обидни забележки, стигна се до разправии. Поискани бяха пет минути почивка и заседанието бе прекратено.

Пред Общината се появи полиция.

След подновяване на заседанието кметът Йордан Йорданов не отговори на обвиненията и обидите. Той направи само реплика, че с право е уволнил преди години Костадинов от поста директор на РИМ Добрич.

Това накара Костадинов да го обвини в лъжа, защото не е бил уволнен, а сам е напуснал.

В залата се чуха гласове ОбС да продължи да работи по дневния ред и че е нарушена хармонията на работа. Председателят на ОбС Красимир Николов заяви, че местният парламент не е съдебна зала и правилникът трябва да се спазва.

Костадин Костадинов заяви в Добрич още миналия месец, по време на предизборната кампания, че иска да посети сесията на Общинския съвет. Но безпрецедентно според него тя бе отложена.

Желанието му е било да бъде на сесията за да задава въпроси на кмета, който по думите му “превърна Добрич в един умиращ град, в който младите хора нямат бъдеще”.

“Смятах да задавам много въпроси на кмета, но, както всички разбрахме, той се уплаши и избяга. Не знам защо смята, че няма да дойда на 11 юни. И няма да съм сам. Мисля да дойдем една голяма част от парламентарната група на „Възраждане“ и да задаваме въпроси за начина, по който управлява града, за начина, по който го превърна в умиращо село“, каза тогава Костадин Костадинов.

“Просто обичам този град и изключително болезнено приемам гаврата, която упражнява кметът“, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Про Нюз Добрич

Similar Posts