| | | |

Анализатори: Хвърчат SMS-и, а телефоните прегряват! До часове става ясно какво правителство иде

На политическия фронт има огромен лидерски проблем. Хората отказват да гласуват за тези партии с тези лидери.

Това заяви пред БНТ PR експертът Диана Дамянова, която беше част от „Продължаваме промяната“ (ПП), но напусна.

„Партиите, които представляват българската градска, селска интелигенция, станаха неприлично малки“, смята тя и добави: „Имаме три огромни партии, които представляват българския народ и се държат в рамките на 6-7%“.

По думите ѝ, в момента в България има две огромни партии – ГЕРБ на Борисов и ДПС на Пеевски.

Тя смята, че преговори за съставяне на кабинет вече се водят.

„Борисов няма никакъв избор. Ако не направи правителство, ще бъде санкциониран, като ИТН.

България няма да се чувства много добре в едни следващи избори, където в парламента ще влязат вероятно партията на плоската земя, на голямото спагетено чудовище и някакви други неща и това напълно ще обърка пейзажа“.

„Моето мнение като историк е, че ако Борисов иска да направи това, за което работи – да се върне и да си допише главата в учебника по история, трябва да се върне и да прояви смелост и да направи истинско политическо правителство“, посочи тя.

По думите ѝ, до часове ще се видят резултати.

„Не мога да вляза в главите на хората от ПП. Все по трудно ми става да ги разбирам“, каза бившият PR на партията.

Дамянова смята, лошият резултат на ПП-ДБ се дължи на лоша кампания и на факта, че двете формации са се явили заедно. Неодобрението към едната от формациите е накарало много от симпатизантите на другата изобщо да не гласуват.

„Дошъл е моментът, в който те идеологически трябва да се разделят“, заяви тя.

От своя страна политологът Слави Василев заяви, че отново сме на прага на избори. Според него лидерите няма да се сменят.

„В момента бъдете сигурни, че SMS-и и телефонни разговори се разменят. Всеки един човек, който се занимава с политика, знае, че в момента е периодът на жътвата в политиката.

Избираш си съюзниците, избираш си враговете и чакаш да наредиш схемата, за да може да седнем в Министерския съвет“, подчерта той.

„Президентът е реална политическа алтернатива. То се усеща във въздуха. Реалният разказ е кога ще се включи Радев“, изтъкна той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts