| | | | |

Депутат от ГЕРБ: Грешките, които правят управляващите, ще увеличат протестите. Никой не е сплотявал така бранша, както сегашното правителство

Намирам протеста на зърнопроизводителите за справедлив.

снимка Архив

Това каза днес пред журналисти в Сливен Десислава Танева, председател на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание, предаде БТА.

Тя беше помолена да коментира отпадането на забраната за внос на определени продукти от Украйна и реакцията на българските производители.

По думите ѝ промяната в позицията без дебат със сектора не е имало до какво друго да доведе, освен до протести.

“Това е сектор, който носи значителен процент от брутния вътрешен продукт на страната, сектор, който направи така, че българската земя да се работи, генерира достатъчно доходи и заетост”, каза тя

и допълни, че всяка власт дължи на тези хора уважение.

Според нея дебатът по темата, състоял се в петък в парламента, е срамен и показва липса на компетентност.

Изложихме се пред пет държави членки, с които се борим една година, коментира тя. Полша, която емоционално е най-подкрепяща Украйна, си устоя позицията за тази забрана, добави Танева.

На въпрос дали след отпадането на забраната ще се понижи цената на хляба, Танева отговори, че такива твърдения са елементарен популизъм и подценяване на обществото.

“Пазарът на суровините и този на храните са абсолютно различни пазари”, посочи тя

Подобно изказване е крайно неподходящо за един държавник, трябва извинение“, коментира тя думите на министър-председателя Николай Денков, който каза, че правителството няма да се поддаде на опити за шантаж.

Никой не е сплотявал така бранша, както сегашното правителство, смята Танева. Те го приемат като израз на тяхното незачитане и неглижиране. На протестите ще участват и хора от други сектори, даже такива, които искаха забраната да падне. Те не могат да приемат такова отношение на властта към сектора”, каза Танева.

Според нея грешките, които правят управляващите, ще увеличат протестите.

Десислава Танева, която е областен координатор на ГЕРБ в Сливен, участва в регистрацията на партията за участие в местните избори и обяви кандидатурата на досегашния кмет на Сливен Стефан Радев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts