| | |

Ваня Григорова сигурна: Корнелия Нинова няма да си тръгне. Трети път оставка не…

“Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят отговорност за последиците от решенията, които ще взимат. Това няма да спомогне за това да се провежда политика в интерес на гражданите”.

Това мнение изказа пред БНР лидерът на “Солидарна България” и общински съветник в София Ваня Григорова.

Все още не се е състоял коалиционен съвет, който да направи анализ на случилото се на изборите, посочи тя, но заяви категорично, че ще продължат взаимодействието си с “Изправи се, България”, “Българската Левица” и Обединената Социалдемокрация.

“Нашето взаимодействие не е краткосрочно, не е със самоцел влизане в НС. Това можеше да бъде механизъм, който да ни помогне да осъществим нашите цели, които преследваме от години.

Това, че няма да бъдем част от НС, не означава, че сме забравили за това какво искаме да променим в страната, така че българските граждани, работещите такива, да се чувстват по-добре в страната си. Ние ще внасяме предложения в НС.

От поведението на народните представители ще се види кой иска и кой не иска реално да спомогне реално за повишаване благоденствието на хората”.

В предаването “12+3” Григорова заяви, че е възможно да работят с отделни личности от БСП. И в момента има сътрудничество помежду ни, уточни тя.

Според нея Корнелия Нинова няма да си тръгне:

“Опасявам се, че трети път оставка не означава реална воля за поемане на отговорност за това, че БСП беше свита от над 900 хил. избиратели до 150 хил. в рамките на няколко години”.

Тя смята, че няма да има президентски проект, начело на който да застане Румен Радев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts