| | | |

Помириха се! Николай Денков доволен от МВР-шефа: Тръгна в правилната посока

Премиерът Николай Денков вече е доволен от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, след като по-рано днес от силовото ведомство съобщиха, че има наказани полицаи заради насилието по време на протеста на футболни фенове в София.

“Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви пътя докрая”, оповести министър-председателият на летището, където присъстваше на посрещнето на шахматните ни кралици, които се завърнаха на родна земя.

“Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора и протестиращи, трябва да напуснат структурите на вътрешното министерство. Това обаче са малка част от полицаите.

Искам горещо да благодаря, че останалите не бяха изкушени от безобразията. Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви пътя докрая”, даде оценката си Денков пред журналисти.

Ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва проблемите, тогава ще си подам оставката, но той тръгна в правилната посока, изтъкна министър-председателят.

“Видях, че Стоянов е обявил, че трима служители са освободени. Това е знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано.

Трябва да продължат проверките и тези, които биеха паднали хора, журналисти и обикновени протестиращи, трябва да напуснат МВР”, изтъкна акад. Денков.

Вчера премиерът Николай Денков заяви, че е готов да подаде оставка, ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското насилие на протеста срещу БФС и не накаже служителите на МВР, които са си позволили да бият хора.

“Който е допуснал проява на насилие във вечерта на протеста, независимо гражданин или полицай, ще бъде разследван и ще понесе съответната отговорност.

Разпоредил съм ускорени вътрешни проверки, както и мерки за превенция на подобни случаи в бъдеще”, отговори днес на извънреден брифинг в МВР министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

И допълни:”Аз съм на 100% съгласен с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие, обаче не съм съгласен работата на МВР да бъде поставяна под общ знаменател заради единични случаи, в които е имало превишаване на правомощията”.

В понеделник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Денков да подаде оставка, ако Стоянов напусне МВР.

На брифинга днес вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че трима полицаи от протеста срещу БФС са отстранени.

Благодаря на премиера, че потвърди, че лидер на политическа партия – Кирил Петков, е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал, добави още министър Стоянов.

Премиерът призна, че има проблем с шахматните федерации, тъй като само една от тях притежава лиценз.

“Изключително важно е, че момичетата успяха да се съберат в последния момент и да направят отбор за Европейското. Можеше и този момент да се изпусне.

До края на седмицата ще направим среща с федерациите, за да няма пречки оттук нататък”, разкри още министър-председателят

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts