| | | |

По искане на прокуратурата отложиха делото срещу Васил Божков за рекет и корупция. Причината!

В Софийския градски съд в 9 ч. трябваше да започне делото срещу Васил Божков, жена му Елена Динева и още осем души, сред които и бивши шефове на закритата комисия по хазарта. Всички те дойдоха в съда и изпълниха зала 14.

Васил Божков се яви лично в съдебната зала, броени минути преди началото на това първо дело. Той се представлява от адвокат Людмил Рангелов. Прокурор по делото е Ангел Кънев.

Прокурор Ангел Кънев поиска да не се дава ход на делото, защото не са призовани пострадалите лица – братята Найденови, бивши съдружници на Божков в хазарта.

Съдия Иван Коев се съгласи и отбеляза, че пропускът е негов. Той не е призовал Найденови.

Втори опит ще има на 5 юли. За тогава ще бъдат призовани и Найденови.

Извън съдебната зала Васил Божков коментира, че ще поиска делото да се гледа по съкратена процедура. По думите му да бъдат разпитани само 15-16 свидетели, които са важи, а не всички 300. Той обясни, че сред свидетелите имало чистачки, камериерки и негови служители отреди 10 години, чийто разпит е незначителен.

Самият Божков обяви, че не иска процесът да се точи 10 години, а да се приключи бързо. Той отново повтори тезата си, че това дело е скалъпено от прокуартурата по заръка на Борисов и Пеевски.

Божков коментира и изборните резултати, като посочи, че според него те били успех, тъй като формацията “Български възход” била още млада.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts