| | | |

Скандал! Руди Гела гони 50 деца от тенис кортове в столичен комплекс

Над петдесет деца, от които 20 по програма на Министерство на младежта и спорта за безплатни тренировки, остават без място за спорт.

Причината за това е, че Министерството на младежта и спорта е решило да сложи ръка върху единственото съоръжение в добро състояние, намиращо се на територията на столичния стадион „Септември“ в софийския квартал „Красна поляна“.

Според треньорката Десислава Денева, проблемът е в това, че ММС категорично отказва да оставят тенис клуба под наем до приключване на сезона и тържната процедура за нов наемател.

„Преди две седмици получехме нотариална покана, ММС ни молят да напуснем територията на комплекса под претекст, че нямаме сключен договор с министерството.

Ние бихме искали да сключим договор, защото спиране на работата по средата на сезона и гоненето на тези деца от тук не е решение. Това не е начинът, по които да се развива масов спорт“, категорична е треньорката по тенис на децата пред bgreporter.

По думите й това решение ощетява децата, които се нуждаят от подкрепа, за да развиват спортна дейност. Тя разказа, че през месец май, когато цялата спортна база на „Септември“ е влязла във владение на ММС, на останалите колеги от залите по други спортове им е била предоставена възможност да подпишат договори за безвъзмездно ползване срещу заплащане на консумативи за срок от една година.

За тенис кортовете обаче не е бил предложен такъв под предлог, че нямат строителна документация и понеже според министъра са незаконни, въпреки, че са построени преди 1989 г., не могат да бъдат отдадени под наем.

„В момента се оказва, че вероятно те вече са узаконени, но министерството не желае да подпише договор с нас. Не говоря за безвъзмездно ползване или за дълъг срок, а поне до края на сезона или приключване на тържната процедура за нов наемател“, обясни още Денова.

Тя отбеляза, че ако тези кортове не се поддържат и седмица, настилката ще стане негодна за употреба дори от новия наемател. По думите ѝ който и да ги наеме, ще трябва да вложи много средства, за да възстанови настилката и кортовете във вид, годен за ползване.

„Ние бихме желали да останем и да стопанисваме кортовете до приключване на търга. Това искаме от самото начало. Ние не искаме подаяние, не искаме нещо нереално. Искаме да си вършим работата да си плащаме на министерството наем, който те определят, но тази база да не пустее тук, както много други“, сподели още тя.

На кортовете в квартал „Красна поляна“ тренират деца от още четири столични квартала. Треньорката не разбира защо е това бързане да се изгонят децата.

„Сега трябва да кажем на децата, които тренират безплатно по програма на министерството, съжаляваме, но всичко приключи и вече няма къде да тренирате“, споделя огорчено Денева.

снимка Архив

Similar Posts