| | |

Етиен Леви от проруската партия “Величие” вдигна завесата над ДС досието си, обяви се пртив еврото, но…

Гласовете за партията ни дойдоха по един много естествен начин. Не сме се събрали като в детската градина да се радваме на някаква игра, много осъзнато е всичко. Николай Марков, Ивелин Михайлов направиха поредица от срещи у нас и в чужбина и говориха с разбираем, човешки език. Мен ме привлече Марков, колеги сме в НБУ.

Това заяви Етиен Леви от „Величие” в ефира на БНТ.

Етиен Леви призна как е станал член на “Величие” и кой го е привлякъл към каузата.

“Господин Марков. Ние сме колеги в НБУ. Той е преподавател по национална сигурност. Още в началото на миналата година се изненадах, че той ми е колега и станахме приятели. Преди 2 месеца ме покани на една среща, където да чуя за партията”, разказа той.

„Преди два месеца Марков ме покани на среща, на която да чуя за каузата и да се включа в партията. Да отметна – аз съм с гражданска квота. Заявих, че не желая да робувам на никоя империя, освен на България и българския народ.

Привлече ме каузата за чистотата на природата на страната и в човешките отношения. Осъзнах, че съм достатъчно узрял на моите 67 години, за да мога да вляза в едно такова приключение”, подчерта той.

„Никога не съм харесвал недостойния език в парламента. Един народен представител трябва да държи високо ниво, махленски поведения не са ми приятни”, сподели Леви.

„С 13 депутати няма да ни взимат насериозно, но сме решени да сме категорични. И малките камъчета обръщат колата”, категоричен е той.

По думите му трябва да има правителството, което да кара българския народ да се чувства жив и да върши работа за България, и увери: „Няма да размахваме пръст.”

Той се обяви против еврото, но смята: „България трябва да е членка на ЕС и НАТО, но трябва да сме с категорична позиция.”

По повод твърденията, че кръгът “Капитал” е основният опонент на Историческия парк, Леви коментира;

“Нормално е, не знам откъде идва този враг. Сигурен съм, че може би само Ивелин Михайлов знае кой е този враг”, посочи той. По думите му проверките, които текат в момента са със сигурност е бухалка.

“100% съм убеден, че Ивелин Михайлов си е подредил документацията, както го слушах в няколко интервюта, той каза: Имам няколко неща които са платени, няколко, които предстоят да бъдат платени. Демокрация сме, всеки има право да провери. Това не са народни пари, които са усвоени от държавата и сложени на страна за някакво друго дело”, каза още той.

Леви коментира и изваденото му досие като агент на 6 управление на ДС.

“Леле, а защо да е само на ДС. Откъде знаят, аз съм може би агент на МОСАД, а може и преди седмица да са ми се обадили от Хамас и Хизбола и да са ми казали:

“Приятелю, знаем, че ти си българин, но си с еврейски произход, но ние ти даваме повече пари, защо да не дойдеш при нас и да ни бъдеш в услуга. Всичко може да се каже, въпросът е кое е истината. Това е толкова смешно.

Етиен Леви е от такъв стар род с дядовци царски офицери и герои на България. Аз съм разработван още в казармата. С мен се занимаваше Военно разузнаване. Те са знаели, че аз имам роднини в Израел и леля в Западна Германия.

Бях тълкуван като потенциален враг на родината. Беше написано нещо с молив в книжката над “Строителни войски”, после изтрито. Обаче аз взех една лупа и прочетох “Парашутен полк”, това са секретни войски. Но как в секретни войски, потенциален враг на родината.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts