| | | |

Нова драма: “Възраждане” и “Величие” се хванаха за гушите заради тази дама от ГЕРБ-СДС СНИМКА

При определянето на председател на комисията Анна Александрова получи 129 гласа “за”. Любопитно бе, че тя бе подкрепена освен с гласовете на ГЕРБ-СДС и ДПС, така и с тези на цялата ПГ на “Величие”.

Народното събрание избра членовете на временната комисия, която ще трябва да изработи проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

От ГЕРБ-СДС членове ще бъдат Ана Александрова и Христо Гаджев. От ГЕРБ-СДС предложиха също Анна Александрова да бъде председател на комисията. От ДПС членове на комисията ще бъдат Хамид Хамид и Ертен Анисова. Членовете на ПП-ДБ ще бъдат Надежда Йорданова и Стою Стоев.

От “Възраждане” издигнаха Петър Петров и Цвета Рангелова. От четвъртата политическа сила предложиха Цвета Рангелова да оглави комисията.

От БСП издигнаха Иван Иванов и Мая Димитрова. От ИТН членове ще бъдат Павела Митова и Станислав Богдански. От “Величие” в комисията ще работят Юлияна Матеева и Виктория Василева.

При определянето на председател на комисията Анна Александрова получи 129 гласа “за”. Любопитно бе, че тя бе подкрепена освен с гласовете на ГЕРБ-СДС и ДПС, така и с тези на цялата парламентарна група на “Величие”

снимка: Архив

Това предизвика бурна реакция в групата на “Възраждане”. Цончо Ганев обвини “Величие” за това, че са “проект” и “секта” и добави, че от четвъртата политическа сила не искат такива като тях в парламента.

В отговор на това Виктория Василева заяви, че от “Възраждане” нямат право да бъдат морален коректив в парламента.

снимка: Кадър

Кандидатурата на Цвета Рангелова получи едва 57 гласа “за” – от парламентарните групи на “Възраждане” и “Има такъв народ”. 56 бяха “против”, а 111 гласуваха с “въздържал се”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts