| | | |

Надежда Йорданова: Хванахме се за гушите, малко вероятно е…

Резултатите от изборите показаха, че ГЕРБ трябва да формират правителство. В 49-ото Народно събрание те счупиха работеща формула.

Това заяви пред БТВ Надежда Йорданова от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Според нея логично е да има правителство между ГЕРБ, ДПС и ИТН, но и там имало трудности.

“В 49-ото Народно събрание ГЕРБ счупиха работеща формула без ясен план за бъдещето. Сега виждаме, че ГЕРБ няма план. Не виждаме каква работеща формула може да се предложи. Възможно е ГЕРБ, ДПС и ИТН да съставят правителство, но сякаш и при тази формула нещата скърцат”, добави депутатът от ПП-ДБ.

Според нея единственото предложение в момента от ГЕРБ е за премиер от ГЕРБ и две министерства, оглавени от ГЕРБ, което не се приема от ПП-ДБ. Йорданова отбеляза още, че във формулата на ИТН за експертен кабинет има много “ако” и партията ѝ ще подкрепя тези закони, които са важни за страната.

И допълни, че ПП-ДБ ще са опозиция, но по ключови теми ще искат подкрепа от всички партии. Единственото предложение, което ГЕРБ даде на масата, е кабинет с техен мандат, с премиер излъчен от тях и техни министри, допълни тя и очаква бъдещи предложения от първата политическа сила.

Според нея Борисов е счупил работеща формула, а по време на кампанията е изгорил всички мостове.

И ПП-ДБ ще води “политика на научените уроци”.

Малко вероятно е третият мандат да дойде при нас. Президентът Румен Радев е показвал многократно, че има негативно отношение към нашата политическа сила, каза Надежда Йорданова от ПП-ДБ

“Нека да си припомним как беше връчен мандата на Николай Денков – с пожелание да не се изпълни”, допълни бившият правосъден министър.

И според нея предсрочните избори тази година не са изключени, а политиците са се “хванали за гушите и отблъскват хората”.

“Като политици отказваме да приемем реалностите, че трябва да формираме работещи решения, които не са ориентирани около постове, а решения на кризите, които вижда обществото. Трябва да изкореним корупционния модел. Трябва да подготвим държавата за прехода към дигиталната ера”, коментира тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts