| | | |

Симеон Дянков издаде премиера и министрите, които ще предложи Борисов. Големи изненади

Убеден съм, че ще има правителство и то с първия мандат. Негова премиер по всяка вероятност ще бъде Росен Желязков. В него ще има няколко имена от ГЕРБ, които са се доказали, както и министри от сегашния кабинет.

Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред Георги Любенов от БНТ.

Той заяви още, че Людмила Петкова ще остане като финансов министър и по всяка вероятност тя ще прави следващия бюджет

Най-логично е Делян Добрев, който е шампион по преференции на ГЕРБ да участва във властта, каза Дянков.

Според него трима от служебните министри със сигурност ще останат в кабинета. Това са транспортния министър Георги Гвоздейков, образователният Галин Цоков и военният – Атанас Запрянов.

Според Дянков ще има правителство с първия мандат. Стратегията на Бойко Борисов е да работи с този кабинет и ако не получи подкрепа за решения в парламента ясно да заяви, че ако се отиде на третия мандат, ГЕРБ пък няма да го подкрепи.

Неизвестно му било единствено дали това ще е правителство с амбиция или не.

Във връзка с казуса с подуправителя на БНБ Андрей Гюров, който бе уличен от Антикорепционната комисия в несъвместимост за поста, Симеон Данков заяви, че в банковите среди има много по-добри кандидатури от Гюров, който не се е справил със задълженията си.

“Него просто го няма”, беше оценката на Данков за Гюров.

Дянков смята, че 1 януари 2027 г. е по-вероятна дата за влизане в еврозоната, а не 2026 г. Мотивът му е, че няма пълно политическо съгласие за приемането на еврото, а не толкова, че не покриваме критериите за инфлацията

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts