| | | |

ПП-ДБ се държат като политически наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици. Усмихват се, че отново ще идем на избори

В момента сме в ситуация при която българските граждани са дали своята воля. Ние осъзнаваме отговорността си като първа политическа сила. Търсим подкрепа, за да не се ходи от избори на избори.

“Имената от проектоправителството са доказани експерти, силни фигури, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства. Нямам никаква представа как ще гласува ДПС утре”

снимка: Кадър

Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе предложен за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

По думите му трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори.

“Предложихме на всички партии разговор по приоритети. С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици. Усмихват се, че отново ще идем на избори

Приканваме ги сега да подкрепя правителство на малцинството, което предлагаме, а после да останат в опозиция. Хората им казват бъдете политици, а не наблюдатели, защото през управление се реализират цели и се решават проблемите на хората, подчерта Митов.

“Пред държавата има много ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите управления. Заради неадекватни решения през последните три години плащанията по ПВУ бяха замразени. Също така трябва да извадим България от сивия списък на групата, която наблюдава прането на пари”, коментира той.

Аз нямам представа утре как ще гласуват ДПС. Те дойдоха на среща с нас и заявиха позициите си. Но утре ще стане ясно, как ще гласуват. Но е ясно, че България не може да бъде водена от избори на избори и те го осъзнават, заяви Митов.

Той призна, че за ГЕРБ санкциите по „Магнитски“ имат стойност и значение, но това не е държавен въпрос, а важното е дали ще бъдем в еврозоната, ще бъдем ли част от Шенген, ще излезем ли от списъка за пране на пари, ще получим ли пари по Плана за възстановяване и устойчивост, постави акцент Даниел Митов

Според него е съвсем нормално служебни министри да бъдат оставени да работят и в редовен кабинет, ако се справят добре.

“Ще приемем законодателство, което да отпуши плащанията по ПВУ. Трябва и да подредим публичните финанси, така че да бъдем приети безпроблемно в еврозоната”, допълни Митов.

На въпрос дали Мария Габриел все още е активна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.

В коментар на казуса със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Митов изрази учудването си, че президентът е претендирал да води делегацията.

“Държавният глава е длъжен да се съобрази с позициите на МС, но каза, че няма да го направи. Официалната външна позиция на страната трябва да е артикулирана с правителството”, категоричен бе той в ефира на “Здравей, България!” по Нова тв

Депутатът призова новия патриарх Даниил да бъде обединител и истински духовен пастир на нацията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts