| | | | |

Подсъдимият Руди Гела гръмко: Ще се кандидатирам за кмет на София

Независимият народен представител Радостин Василев ще се кандидатира за кмет на София.

Това обяви той по време на пресконференция в националния пресклуб на БТА.

Аз ще се кандидатирам за кмет на София като независим кандидат, заяви Василев и допълни, че кандидатурата му ще бъде издигната от инициативен комитет, който ще внесе всички необходими документи в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Смятам, че съм достатъчно подготвен, заяви Василев и допълни, че слоганът в кампанията му ще е: “Без ГЕРБ и ДС в София”.

Василев открои осем основни приоритета, сред които пълна ревизия на управлението на ГЕРБ, включително издадените разрешения за строеж, сигурност на гражданите, инфраструктура.

“Ще има пълна прозрачност при разходване на бюджета”, отбеляза той и допълни, че ще има пълна ревизия на управлението на ГЕРБ, включително издадените разрешения за строеж, сигурност на гражданите, инфраструктура.

Вчера Софийски градски съд насрочи делото срещу народния представител Радостин Василев да започне по същество с разпит на двама свидетели и четирима експерти на 7 ноември.

Василев е обвинен за опит за принуда. Обвинителният акт по делото беше внесен от прокуратурата на 4 юли.

Според обвинението Радостин Василев принуждавал народния представител Христинка Иванова от “Има такъв народ” да напусне парламентарната групата, обясни пред медиите Василев, след като беше призован в Националната следствена служба на 5 юни.

Съдът отхвърли внесения граждански иск от Христинка Иванова за причинени неимуществени вреди за 10 000 лева.

По време на заседанието адвокатът на Василев – Ина Лулчева помоли делото да бъде насрочено за след 29 октомври, тъй като клиентът ѝ има намерение да участва в предстоящите местни избори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts