| | | |

Татяна Дончева сърдита, хвърли камъни по всички: Когато повериш на променкаджиите …

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева отписа кабинета и заяви в „Тази сутрин“ по бТВ , че няма шанс за съставяне на кабинет с третия мандат

„Даже в предишните раздавания на мандати Корнелия Нинова и сподвижниците ѝ бяха къде къде по-ентусиазирани. Искаха да получат мандата, твърдяха, че има защо. Макар че и тогава нямаше реални шансове, докато сега даже и не искат“, добави Дончева.

Когато повериш на променкаджиите държавата, означава, че от хора не разбираш. Като поговориш 10-15 минути с “променкаджиите” ти е ясно какви са и какво могат, каза Дончева

“Малко тъпо изглежда” – така Татяна Дончева обясни защо Стефан Янев и “Български възход” не може да получат третия мандат.

Дончева каза пред bTV, че формацията на Янев е създадена, за да вземе мандат, но така и няма формулирани политики и цели.

Няма ентусиазъм, и БСП не иска мандата – при предишните случаи не беше така, добави Дончева, според която скандалът с Nexo накара президента Румен Радев да не даде мандата на “Демократична България” (ДБ).

Компютърната част от “Демократична България”, за която отговарят Христо Иванов и Ивайло Мирчев, е вързана с Nexo.

“Демократична България“ е вързана с “Продължаваме промяната“. Този скандал е репутационен пряко за “Продължаваме промяната“, независимо кой какво говори.

Антони Тренчев (б.р. свързан с разследването срещу криптобанката “Нексо“ е бивш депутат на “Реформаторския блок“. Онези спонсорски пари са получени не за “Демократична България“, а за “Да, България!“, каза още Татяна Дончева.

Прекалено неясно е какво се случва – ако САЩ имат юридически претенции към тази фирма, да образуват производства, дела.

Едно е да кажеш, че са нарушили нещо административно, друго е да кажеш, че са измамници и перачи на пари, каза Дончева.

Тя посочи, че от прокуратурата заявили, че тепърва ще се прави икономически анализ за дейността на Nexo.

“На мястото на журналистите не би се натискала толкова емоционално и ангажирано да коментирам нещо, което още е твърде неясно”, добави Дончева.

За нея по-интересно е дали САЩ са участвали в разгарянето на скандала, защото прокуратурата “артикулира нееднократно” за Nexo, че извършва действа в партньорство с американските, британските и германските служби.

“Ако е така, това е дистанциране от формации, които се считаха поне в последните месеци като евроатлантици”, заключи Дончева.

И американците, и руснаците са заинтересовани в България да има буферна зона тоест ничия земя, в която всеки си прави каквото си иска и който надделее, смята Дончева.

Това е много нерадостна съдба, защото никой няма намерение да ни подкрепи да започнем да подреждаме икономически съдбата, добави тя.

Според нея в дъното на зациклянето на сегашния и предишните парламенти е натискът на част от местните среди, които смятат, че трябва да станем президентска република.

„Нали не мислим, че търсят някой нов Де Гол. Някой умен, независим и прозорлив човек. Колкото по-независим и умен, толкова повече ще гледат да го изтикат в кьошето“, каза лидерът на „Движение 21“.

Тя заяви, че не е изключено да има да пъти парламентарни избори през 2023.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts