| | | |

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с турския външен министър

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Карадайъ участва в Международния дипломатически форум в Анталия, който се провежда от 11 до 13 март. Заедно с него в делегацията на ДПС са съпрезидентът на АЛДЕ, евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Илхан Кючюк и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов

Поздравления за Министерството на външните работи на Турция и външния министър Мевлют Чавушоглу за организацията на Дипломатическия форум в Анталия, заяви Карадайъ след срещата. Турция отново доказа своята ключова роля за регионалната стабилност и сътрудничество, каза още Карадайъ.

Във времена на ежедневни предизвикателства Турция се заявява като държава защитник на мира и активен застъпник на дипломацията, допълни и Илхан Кючюк.

При откриването на Дипломатическия форум в Анталия турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че на срещата присъстват лидери и дипломати от 75 държави от целия свят, 17 президенти и премиери, 80 министри, 39 представители на международни организации. Основната мисъл на форума е “Заедно мисли, заедно действай”, каза Чавушоглу.

Similar Posts