| | | |

Комунистическият прокурор: Има доказателства по Магнитски – твърденията на г-н Божков за торбите с пари

Всичко е ясно. Доказателства по Магнитски – ами твърденията на г-н Божков за торбите с пари.

“Новите санкции по закона „Магнитски” са удар по България. В зависимост от санкционираните лица се правят асоциации. И това е неминуемо. Но сега искат доказателства, а всичко е ясно”, подчерта той.

Всички са наясно, че ако САЩ са казали нещо, то те могат да подкрепят думите си с доказателства”, подчерта той. И допълни: „Ако някой иска доказателства – да ги поиска от САЩ”.

Все пак една велика сила като САЩ го казва, което означава, че отзад има нещо. Стандарта на живот на хората от списъка е виден.

Това заяви Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ, в ефира на Нова телевизия.

Аз не искам да разчитам на списъка Магнитски, а да обясним на хората с какво ще им се промени живота след изборите, каза той. По думите му е имало данни, че по времето на Борисов се е крадяло по 10 млрд. лева.

Абсолютно превратно и тенденциозно е и е част от пропагандната машина на ГЕРБ и ДПС – да се опитват да ни обвиняват, че ходим при чужди посолства да създаваме лош имидж.

Смятам, че трябва да се проведе позитивна кампания”, категоричен е той.

Не знам къде ще водя, не знам дали това ще е новина. Всички се занимават с листите на ПП и ДБ, не съм подписвал листа с името на Божанков.

Важно е общото действие, всички погледи са вперени в нас като обединение, което може да промени случващото се у нас, категоричен е Атанасов.

Разчитам, че ще получим мнозинство за самостоятелно управление. Миля, че можем да получим шанс да прекратим политическата криза. Трябва да се положат много усилия от нашето обединение с ПП да се вдигне избирателната активност.

Ние разчитаме, че на тези избори ще получим мнозинство. Към финалицазия е нашата програма и ще я предложим на останалите политически сили и който се разпише под нея – ще преговаряме и ще търсим подкрепа.

С всички може да се разговаря с изключение на Възраждане, категоричен е съпредседателят на ДБ.

Що се отнася до импийчмънт на президента, Атанасов заяви, че той има план как това да се случи.

Ако преди Радев шикалкавеше, то по време на войната Русия – Украйна, то той застана на страната на Русия.

Когато е в чужбина – той говори това, което НАТО-вските ни партньори искат да чуят, когато е в страната – провежда проруска пропаганда.

Президентът се държи като монарх. Начинът, по който неговото служебно правителство управлява е такъв, че все едно той ще управлява до не знам кога, заяви още съпредседателят на ДБ.

Манипулация от страна на социолозите по отношение на шансовете на новото обединение между ПП и ДБ съзря съпредседателят на “Демократична България” ген. Атанас Атанасов.

Повод за думите му е последното проучване на “Тренд”, излязло преди дни, в което се дават лек превес на ГЕРБ над “обединението на добрите сили”.

“По отношение на социологията – аз съм възмутен. Едно проучване, да не правя реклама на агенцията, беше обявено, в което са изравнени силите между ГЕРБ и нашето ново обединение “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, даже ГЕРБ води с 0,8%.

Обаче проучването е правено преди обявяването на новия списък (Магнитски). Това не е ли манипулация”, попита Атанасов.

И продължи – въпросната агенция и “тези, които й плащат”, са ясни, че са обвързани с ГЕРБ.

Следва да отбележим – при оповестяването на данните бе изрично записан времевият интервал, в който са били направени анкетите с респондентите в проучването – преди оповестяването на новия списък “Магнитски”, като социолозите от “Тренд” подчертаха, че не са взети предвид ефектите от новите санкции върху партиите.

ДБ имали собствена социология, посочи Атанасов – пред пунктове в София, където събирали подписите за регистрацията в ЦИК, където имало опашки.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts