| | | | |

Тъпи кифли, облечени като шантонерки; примитивни фукли и цинични търгаши налазиха властта – смърт на живо за едни и шампанско за други.

Денят, в който цяла България беше потресена от смъртта на 77-годишен мъж, задушен на опашка за олио, а социалните мрежи завряха от потресващи видео-разкази за блъсканици в “Кауфланд”, началничката на кабинета на вицепремиера Асен Василев и съпруга на министъра на иновациите Даниел Лорер – Виолета, се похвали във Фейсбук на английски език, че в събота вечер са се събрали вкъщи всички, готвят и се радват на живота, който може да бъде и по-добър, но не много. Излиянията на милионерката Лорер са илюстрирани подходящо за претенциите й.

Белгийските шоколадови бонбони Neuhaus Timeless Masterpieces рядко се намират в България, цената им е 55 евро (110 лева) за кутия. Шампанското Taittinger Brut струва 130 лева…

Имали бол парѝ – да̀ли, би казал досадѐният от комплексарски мурафети нашенец. Само че напоследък българинът е стресиран, гневен, скорострелно обедняващ и уплашен какви ли неволи ще му донесе утрешният ден.

В дни на бедствия и недоимък, управляващите трябва да дават пример за скромност, да засвидетелстват загриженост и съпричастност. От кумова сра̀ма, поне.

Кой политик се фука публично с възможности и висок стандарт на фона на мизерстващите, за които трябва да се погрижи?! Кой – примитивният, безчовечният и наглият.

Те са на държавна заплата. И никой не се е отказал от нея!

Ето я на̀ промяната! Дойдоха на власт алчни и пошли лицемери: подредиха се на държавната трапеза роднини, съученици, приятели, любовници…По коридорите на властта се щурат безобразно невъзпитани кифли: Калина Константинова се хили просташки в пленарна зала, ходи из министерски съвет облечена като шантонерка; заедно с колежките си се кикерчи в редица за кан-кан на премиерата на филм за самоубила се невръстна поетеса, а външната министърка Теодора Генчовска се тѐпка невнятно по време на катастрофична световна криза.

Онзи, който даде 300 000 лева да стане министър и единственото, което измъдри за българския транспорт е самолет до Скопие и сервирането на вино в кимезарниците, наречени влакове, високомерно укорява хората, блъскащи се като животни за бутилка олио на промоционална цена – е, да, де, ама Николай Събев, който ходи с шапка за 1000 лева, как може да разбере някого, който няма дори по 10 лева на ден за храна?!
Даниел Лорер цепи мрака с мъдри мисли като тази: инфлацията ще намалее към края на годината, ако изобщо намалее. А до тогава – каскадно увеличение на цените за едни и шампанско с шоколадови бонбони за други.

Кирил Петков, завалията, като знае колко е скъпо всичко в България, гледа да понамаже в чужбина нещо на аванта, та си стиска чашата с напитка, дори когато подтичква покрай Урсула фон дер Лайен в двореца “Версай”.

Жалък вой се носи откъм управляващия сбироток! Не вярвайте на тези, които ви манипулират с цените, не се подвеждайте по спекулантите и техните кукловоди, викат. Не, бе, на вас не вярват хората, на вас, некадърници клети. А вие самите вярвате ли си?!

….Какво ни дойде до главата, Божеее!

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Similar Posts