| | | | |

Когато Христо Иванов се качва в джипа на Бобоков си е просто невинна среща, но ако Борисов ….

Мажоритарните собственици на демокрацията от ДБ питат кои били двойните стандарти, спрямо ГЕРБ в които ги обвиняват.

Ох, да си бяхте мълчали. Що ме дърпате за езика?

Ами двойни стандарти са, че когато управлявахте реално с БСП, партията на Нинова беше от А-отбора – приемлива, прогресивна и почтена.

Сега, само месеци по-късно след една неангажираща лидерска среща БСП се превърна в ретроградна, антиевропейска и неприемлива.

Когато Правосъдие за всеки кляка и се кръсти пред президента е прогресивно и правилно, но ако същото го беше направила младежката структура на ГЕРБ щеше да бъде връх на путинизма.

Когато правителството с ваше участие купуваш газ от руски посредници след отказа на Газпром е правилна стъпка, но ако ГЕРБ го бяха направили, щеше да е слугинаж към Путин.

Когато назначаваш във висшите ешелони на управлението роднини и близки приятели, това е “екипна работа”. Ако го направи ГЕРБ е шуробаджанащина.

Когато Христо Иванов се качва в джипа на Бобоков си е просто невинна среща, но ако Борисов беше заснет в същата ситуация, скандалът щеше да гърми с години.

Когато те хванат, че си получавал дарения от физически лица под формата на скрито корпоративно финансиране, нещата са си “К’во пък толкоз”, но ако същото се случеше с ГЕРБ, щеше да има писък до Бога за обръчи от фирми, мафия и зависимости.

А когато един бивш вицепремиер и съ-лидер на втората по големина парламентарна партия, завършил Харвард излезе от трибуната и поиска парламентът да гласува оставката на главния прокурор си мълчим, но ако го беше казал Борисов, щяхме да го попилеем от подигравки.

Очевидно да е чел и Конституцията не е първа грижа нито на Кирил Петков, нито на Асен Василев.

Мога да продължавам, но стана късно, а и ще ви дойде много.

от фейсбук профила на Евгени Петров, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts