| | | |

Харизанов: Ще е самоубийствено, ако ПП и ГЕРБ станат партньори в този парламент

„ГЕРБ с малко загуби изборите, но не мисля, че там е ставало въпрос за лидерския въпрос и е органично, но няма водевили с хвърляне на оставки и преизбиране на председатели. Не виждам конкурент на Бойко Борисов за поста, докато реши докога ще се занимава с политика“. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов пред БНР.

„Корнелия Нинова е много силен лидер на БСП. Беше избрана пряко, въпреки опозицията си в партията. Докато не се промени нещо във вътрешните ѝ настройки, не виждам как ще бъде сменена. Тя ще е председател на левицата, докогато си иска.

Социалистите са потърпевши от много процеси. БСП престана да бъде Опозицията още през 2020 г. Неслучайно хората се насочиха към други формации, които да свалят ГЕРБ. Партията е неспособна да спечели периферия“, каза още Харизанов.

„Комуникация в парламента има всеки ден. Ще е самоубийствено в този парламент ГЕРБ и ПП да станат естествени партньори и да правят нещо заедно. Управляващата коалиция може да се сравни с химията. Връзките между четирите атома е счупена и то прекалено рано. Нелепо е да си мислим, че Кирил Петков е лидер, особено на г-жа Нинова. Имаме средна парламентарна група и няколко подкрепящи я лидери. Слави Трифонов от своя страна си пуска любовни послания и песни във Фейсбук. Той няма интерес към политиката и забрави за референдума си. Не е сред заподозрените, които могат да счупят кабинета. Може да го очакваме от БСП или ДБ. „Демократична България“ трябва да обясни на Нинова, че не може да възлага проверки на КЗК за олиото. Стефан Янев притежава редкия талант за една година като премиер да няма за какво да бъде критикуван. Избирателят да реши, дали ще подкрепи бъдеща партия. По-скоро е нужна по-агресивна левица, която да е обърната към младите хора, но не виждам този синтетичен бъдещ проект и самият Янев да има подобни идеи”, коментира анализаторът.

„Кирил Петков вече се усмихва от нервност, докато Събев е намръщен. Да размахваш пръст от екрана на хората са признак на надменност. През последната година ГЕРБ не направи достатъчно, аз съм максималист”, допълни Харизанов.

Similar Posts