| |

И това е убийство: Животоспасяващо лекарство за онкоболни изчезна от аптеките

Животоспасяващо лекарство за онкоболни изчезна от аптеките, не се намира никъде, а липсата му хвърли в ужас стотици пациенти.

Френският препарат Suprefact Depot е изключително важен за мъжете с рак на простатата, поставя се като инжекция на всеки 3 месеца и задържа успешно процеса на болестта. От месец и половина обаче, разтворът липсва в цялата фармацевтична мрежа и не може да се открие в нито една аптека, алармират онкоболни, пише Лупа.

За съжаление, препаратът няма и заместител в нашите аптеки и това прави проблемът още по-сериозен.

„Лекарството го няма никъде, а то ме поддържа жив. Във всички вериги аптеки го търсих, но никъде не го намирам. Фармацевтите обясняват, че препаратът изобщо вече не се внася. Остава само да се моля на Господ да оцелея.”, сподели столичанинът Гаврил Николов.

Отчаяните хора са алармирали за липсата на лекарството и в болниците, като получили уверение от Военна болница, че ще им се обадят, в случай че получат някакви доставки.

Пациентите с рак на простатата са отчаяни и търсят свои близки в чужбина, за да успеят някак да се снабдят с лекарството, което им помага да оцелеят

Similar Posts