| | |

ГНУС! Бачкатори, бизнесмени и пенсионери търсили секс с малолетни

Работник във фирма за метали, собственик на мебелен цех, фотограф, шофьори, няколко пенсионери и студент са сред арестуваните 21 мъже, които са поискали интимни ласки от 13-годишни момичета. Повечето са женени с деца.

Те са задържани при акция на столичната полиция в понеделник, а прокуратурата им повдигна обвинения и ги остави за 3 денонощия в ареста.

Всички задържани са клиенти на т.нар. Ловци на педофили, които от 2020 г. разобличават възрастни мъже със склонности към контакти с малолетни. Техен лидер е 17-годишният Ален Симеонов, а организацията им има клонове в Стара Загора и Бургас.

Доброволците, благодарение на които се стигна до делото, действат по една и съща схема. Младежите се представят за 13-годишни момичета в сайтове за запознанства и с тях се свързват възрастни мъже. След това започва чат. Уреждат си срещи.

На мястото вместо момиче на 13 г. се появяват няколко здрави момчета и “арестуват” мераклията. Разпитват го, снимат го, след това подават сигнал в полицията и дават показания като свидетели. През септември м.г. разследващите събират материали от тях и ги докладват в прокуратурата. Така е образувано досъдебното производство, всички потенциални педофили са идентифицирани, а в понеделник са арестувани и обвинени 16 души от София и 5 от провинцията. Един от тях е в чужбина. Всички са на възраст от 22 до 76 г.

5-има от мъжете са осъждани за блудство, държане на оръжие, катастрофа и увреждане на чужди вещи”, каза районният прокурор на София Невена Зартова.

“Претърсени са 30 жилища и автомобили, обискирани са 12 души. На един от адресите са намерени и наркотици. Иззети са телефони, компютри, тефтери със записки”, разкри шефът на отдел “Разследване” към столичната полиция Стойно Цветков.

Прокурор Невена Зартова и комисар Стойно Цветков разказват за акцията и обвиненията.

Арестуваните мераклии за детски ласки не се познават помежду си и не се е стигало до техен контакт с малолетни. Обвинени са затова, че са събирали информация и са установили контакти в интернет с момичета с намерението да правят секс с тях или да създават порнографски материали. Наказанието е от 1 до 6 г. затвор и глоба от 5000 до 10 000 лв.

Доброволците, сред които е и тийнейджърката Християна, наричат инициативата си Сафари за педофили. Девизът на организацията е “Педофилските животи нямат значение”. По информация на Ален Симеонов лично той е участвал в разобличаването на близо 40 перверзници.

Един от последните разобличени е 59-годишният Николай, който живее в столичния кв. “Дружба”. Работи като технически ръководител в строителна фирма. Мъжът отива на среща с 13-годишна в парк в кв. “Люлин”. Историята е записана на видео от ловците на педофили преди месец.

Младежите чакат Николай. В ролята на 13-годишното момиче влиза Християна. В момента, когато двамата установяват контакта на живо, пристигат Ален, Васил и Станислав, облечени в блузи с надпис “Младите срещу системата”.

Николай не оказва съпротива, за разлика от други разобличени. Започват да го разпитват.

“Писахме си с това момиче, затова съм тук”, оправдава се мъжът.

“Тя ти е казала, че е на 13 г. Знаел си, нали?”, притискат го ловците на педофили, които действат като оперативни работници в криминална полиция.

Започва дълга беседа, за да изкопчат колкото може повече информация. Носят и разпечатки на сайтове и чатове в мобилни приложения.

Николай и мнимата уж 13-годишна Християна се запознават в популярен преди години сайт за неангажиращи интимни контакти. Първо си пишат там, след това минават във вайбър.

Аз по принцип съм доста малка, на 13 г., цитира Ален чата между двамата отпреди дни.

Прави ли ти се секс?, пита Николай.

Притеснявам се, отговаря профилът на 13-годишното момиче. Кореспонденцията продължава. Възрастният мъж обяснява, че тя трябва да почувства желание за секс, както и че цикълът го увеличава.

Кога ти е удобно да се видим, за да пием кафе. Не ми пречи, че си на 13 г., пише накрая жененият с деца мъж. И пада в капана на ловците. След няколко минути разговор и въпроси младежите се обаждат в полицията. Пристигат двама униформени. Гледат разпечатаните чатове, искат документите на Николай, слагат му белезници и го отвеждат в районното.

“Сигурен съм, че полицаите одобряват това, което правим. Нагоре обаче има фигури, които защитават педофилите. Трябва да има регистър за такива хора”, коментира Ален, докато отвеждат Николай към патрулката.

Действията на Ален Симеонов и останалите масово събират одобрение и похвали в социалните мрежи. Някои ги критикуват, че нарушават закона и не е тяхна работа да разобличават педофили. В клиповете на организацията им се публикувант снимки, имена, телефони, адреси и дори месторабота на уличените от тях.

37-годишният Митко от “Обеля”, когото са нарекли Къдравата Сю, е друг задържан от тях и обвинен от прокуратурата. При срещата им в столичен парк Митко побягва и удря няколко пъти Ален в лицето. Здравият младеж обаче го усмирява. Отвежда го до пейка, където започва беседа с него, а друг от ловците снима с мобилния си телефон. Къдравата Сю е с наведена глава и видимо се срамува, че е търсил интимни ласки от 13-годишно момиче, за което не е предполагал, че е с фалшив профил. Ален Симеонов и останалите момчета започват да цитират чатовете между мъжа и тях, в които той отправя сексуални намеци и предложения, иска снимки и прави комплименти.

“В такъв период съм”, сумти Митко. По време на срещата вали дъжд, а той още в чата предложил да се усамотят в колата му.

Ловците на педофили вземат телефона на Митко. Той го отключва доброволно. Изтриват му всички приложения за запознанства. Питат го дали е женен и дали има деца. Той отговаря, че няма. При други случаи на граждански арести ловците на педофили повалят на земята женен мъж с дете, дошъл на среща, а той се моли да го пуснат. Те хладнокръвно му отказват. Друг уличен обаче оказва агресивно съпротива и успява да избяга. Повечето обаче нямат този шанс.

Ловят ги в памет на руския националист Тесак, открит мъртъв в ареста през 2020 г.

Максим Марцикевич е легенда сред националистите година и половина след смъртта си.

Ловците на педофили имат мисия и цели. Действията на столичните младежи бързо стават популярни и вече имат последователи в Стара Загора и Бургас, където са заловени над 20 потенциални педофили, част от които са обвинени по делото.

Организацията е създадена в памет на руския гражданин Максим Марцикевич, познат с псевдонима Тесак. Той е националист и лидер на общественото обединение “Формат 18”, което е въоръжено крило на руската неонацистка организация НСО. Тесак е известен точно с разобличаването на педофили, които арестува, както родните ловци, и публикува разкритията си в интернет. Осъждан е на затвор. На 16 септември 2020 г. е намерен мъртъв в център за задържане.

“Нажежаване на страстите в обществото и започване на една ясна граница между нормални и ненормални. Активизиране на гражданското самосъзнание сред българите, предимно от младежта, която е изпаднала в дух на безкраен нихилизъм и егоизъм” – така описват пред “24 часа” целите си родните ловци на педофили. Искали да покажат, че институциите у нас не работели за изграждането на морал.

Настояват за промени в раздел “Разврат” на Наказателния кодекс, по който са обвинени разобличените в последната година от тях потенциални педофили. Някои неправителствени организации, като “Национална съпротива”, ги подкрепят. Други като Българския хелзинкски комитет (БХК) подават сигнали срещу тях.

На 25 октомври м.г. Ален Симеонов заедно с момче и момиче бяха задържани в 1-о Районно управление в София след поредния лов на педофил. На 8 януари Ален отново е задържан. Един от разобличените за педофилия подава сигнал срещу него за телесна повреда и грабеж. При повечето акции младежите вземат телефоните на задържаните, за да прегледат комуникацията им, а след това им ги връщат.

Ален Симеонов и един от разобличените кандидати

Similar Posts