| | |

Радев отвърна на удара, не остана длъжен на премиера Денков

Думите на министър-председателя, че служебният кабинет е блокирал усилията за създаването на спешна медицинска помощ по въздуха, са напълно несъстоятелни.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава Румен Радев по повод критиките на Денков.

“Напомняме, че самият проект за създаване на спешна медицинска помощ по въздуха в България беше иницииран и изработен от президентската институция още през 2020 г. и заложен в Плана за възстановяване и устойчивост от служебното правителство през 2021 г.

Проектът беше защитен пред Европейската комисия и финансиране за него беше осигурено именно по време на служебните кабинети на президента Румен Радев”, посочват от администрацията на президента.

“Доставката на хеликоптерите за HEMS в България е в резултат на договор също сключен от служебния кабинет след коригиране на погрешно заложени параметри от предишното редовно правителство.

Напомняме и че оригиналният проект на президентската институция предвиждаше спешната медицинска помощ по въздуха да е под егидата на Държавния авиационен оператор,

а не да се създава дублираща структура, която да осъществява дейност в рамките на търговско дружество, за която вече са изхарчени значителни средства”, се казва още в съобщението.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts