| | | |

Цирк: Деян Николов захапа водещите на bTV, Цънцарова не може да схване гаврата

„Столичният общински съвет (СОС) е малкият парламент и там имаме нужда от силна група, така че за мен е отговорност да създам такава група. Ние влизаме там с ясната цел след четири години отново да се кандидатирам за кмет на София и този път да успеем да спечелим“.

Това каза пред bTV Деян Николов, който беше кандидат за кмет на столицата от „Възраждане“.

Той беше категоричен, че не се чувства “понижен” от факта, че от депутат става общински съветник. Решението за това е било лично негово.

По думите му избирателната активност на тези местни избори е била „обидно ниска“.

„Това чисто статистически изменя резултатите, защото се бориш срещу най-твърдите ядра на партиите. Срещу купения и контролиран вот, които съответно имат по-голяма тежест“, на мнение е Николов.

„Не може да се самозаблуждаваме и да казваме, че сме постигнали огромен успех. Резултатите ни са добри, но не отлични. Добри са от гледна точка на това, че досега в СОС не сме имали група и ако правим сравнителен анализ с изборите преди четири години, сега ще имаме осем души“, каза той.

По думите му е имало силна медийна атака срещу „Възраждане“, каквато не е имало срещу никой друг, и по този начин партията е загубила гласове. Тази атака идвала от американското посолство:

“Откакто имаме нов посланик, нещата са доста по-динамични. Той се справя по-добре от стария, съответно контролира много по-здраво това, което се случва”.

“Така го казвате като тънък познавач. Да не кажете, че и вие ходите в посолството”, провокира го водещият Златимир Йочев.

“Не, не ходя в посолството. Не знам дали вие ходите. А на вашите шефове обаждат ли се”, отвърна Николов.

“Нямам никаква представа”, каза Йочев.

“Аз ще ги питам. Поне стария ви шеф”, закани се Николов.

В разговора се намеси и Мария Цънцарова:

“Г-н Николов, аз не мога да схвана пътя на вашата мисъл. Как посолството ви е виновно за по-слабите резултати”.

Николов обвини журналистите и анализаторите, че са наясно кои формации у нас са нечии проекти, но не го признават в ефир.

“Кои са тези журналисти, г-н Николов”, настоя Цънцарова.

“Много приятно се правите на разсеяни, но извън ефир разговорите се водят по друг начин. С вас конкретно не казвам, с журналистическата гилдия”, заяви представителят на “Възраждане”.

“Благодаря за това. Защото гилдията има лица, има имена, така да слагате мисли и думи в устите на колеги не е много културно”, направи забележка водещата.

Деян Николов заяви, че “Възраждане” ще издигне свой кандидат за председател на СОС.

На въпроса дали представителите нас „Възраждане“ биха подкрепили Антон Хекимян за председател на СОС, Николов отговори: „Не знам, ако изпратите някой от bTV да преговаря с нас, може да си помислим“.

Това отново възмути двамата водещи. „Ние нямаме нищо общо вече. Всеки път ни я пришивате“, изтъкна Йочев.

„Няма как да избегнете шегите“, контрира Николов.

Той посочи, че споделя мнението на председателя на “Възраждане” Костадин Костадинов за Бойко Борисов. Това отвори шанс на Цънцарова да му го върне:

“На различно мнение сте с вашия лидер? Да не ви е пратил за това в общинския съвет?”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts