| | | |

По-нещастен премиер никога не сме имали. Той не знае кой кой е

Толкова е МНОГО тъжно, че в тази сложна и опасна ситуация в света имаме това правителство. Истинска трагедия!

Толкова ли е отъпял нашия народ, сляп ли е, неграмотен ли е, уморен ли е, излъган ли е?! Това правителство вече попълни до спукване една антология от хаотичнии и невежи движения и размисли на тема „управление“. Инфантилна история.

По-нещастен премиер никога не сме имали. Той няма базово знание за международните отношения, за историческите факти, за събитията в политиката поне от последните десет години. Той не знае кой кой е.

На никой ли не пука, че държавата ни изглежда неграмотна и безпомощна?! Това, че е удобен за „наливане“ отвън, достатъчно основание ли е за подкрепа?! Хайде поне следващия път да поискаме за Коледа да ни подарят умна кукла!

Явление, което трябва да бъде изучавано от социологията, как и защо се случва. Фикцията за нещо ново и добро замества разума и обективността в груповите оценки. Да не цитирам сега Гюстав Льо Бон, Серж Московичи, Джийн Шарп и др., как се създават социални епидемии.

Имаме брутална карикатура на държавническо мислене, по-скоро имаме немислене и политически движения, основани на суфльорство, подсказки, преписване, гугъл, натрапено съветничество по линия на глобалния контролен ресурс и нарцистично самомнение (ние сме най-добрите, от нас започва всичко)… А къде ще свърши, даже не искам да мисля. Имаме известен късмет, че все пак става дума за сложна коалиция. Представям си, ако просто ПП ни управляват без никакви забележки….

от фейсбук профила на Калина Андролова

Similar Posts