| | |

“Промяната” нямали единна позиция за форсмажора на Корнелия

“Продължаваме промяната” още нямат позиция по предложението на вицепремиера Корнелия Нинова за обявяване на форсмажорни обстоятелства заради войната в Украйна.

Вчера Нинова посочи като цел облекчаване на българския бизнес чрез възможност за предоговаряне между фирмите от 24 февруари до края на март. Предложението трябва да бъде внимателно преценено, каза зам.-председателят на Комисията по икономическа политика и депутат от ПП Александър Ракшиев:

“Моята лична позиция е, че това не е най-доброто решение в ситуацията. Когато постъпи официално в деловодството, тогава ще можем да излезем с официална позиция на партията. Не мисля, че е отделено достатъчно време да се прецени от всички страни, а също така, от правна гледна точка, не съм сигурен дали са положени достатъчно усилия да се види дали е издържано”.

Оказва се обаче, че решението за обявяването на форсмажор със задна дата от 24 февруари (началото на войната на Владимир Путин в Украйна – б.р.) е било решено, включително с министерските гласове на ПП, ИТН и ДБ още преди 2 заседания на кабинета. Най-вероятно днешният разнобой е причината за отлагането на правителственото заседание

Similar Posts