| | | |

Луна на подсъдимата скамейка: Спипаха я в далавера с апартамент на….

Фолкпевицата Луна се изправи пред Районния съд в Шумен по обвинение за имотна измама. Наследниците на починал възрастен мъж твърдят, че тя е придобила незаконно техен апартамент.

Луна Йорданова обяснява, че в продължение на 10 години е стопанисвала жилището с размер от 45 кв.м. и се е грижила за възрастния мъж преди той да почине. След смъртта му е започнала и да ползва апартамента.

Адвокатът на ищците обаче е категоричен, че апартаментът видимо не е поддържан и че госпожа Луна Йорданова никога не е живяла там.

“Ние отричаме тези твърдения. Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение да придобиеш имота по давност, но тук това не се е осъществило”, казва адвокатът на ищците Пламен Тотев, цитиран от БНР.

На свой ред адвокатите на фолк звездата са категорични, че са налице множество пречки за старт на дело, тъй като тя не е била осведомена в законния едномесечен срок, че има призовани свидетели и не е успяла да подготви защитата си.

Нейният адвокат вече е подал молба до въззивна инстанция, която да реши нарушени ли са правата на клиентката му. Докато тя не се произнесе, не могат да бъдат събирани нови доказателства по случая.

Следващото заседание, което съдия Калина Колешанска назначи, е на 22 януари 2024 г.

Самата Луна отказала коментари пред медиите на излизане от съдебната зала.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts