| | |

Георги Кадиев: Прочетох показанията на Божков, недостатъчни са. Нищо няма да излезе от цялата работа

„Дадоха ми да прочета показанията на Васил Божков по досъдебното производство срещу Борисов, Горанов и Арнаудова. Ако това са всички показания, според мен нищо няма да излезе от цялата работа“, каза Георги Кадиев в предаването „Тази събота“. По думите му Божков е казал в показанията си, че е ходил в Министерството на финансите с пачки от по 500 евро и по 100 лева, които давал за подкупи.

„Звучи ми като недостатъчно за присъда, слабо е. Ако няма аудио или видео на даване на подкупи, ако няма свидетели не стига”, каза Кадиев. Ролята на Георги Кадиев в историята с Васил Божков е, че на 29 октомври 2014 г. внася законопроект за изменение на Закона за хазарта, в който се поправя грешка от предходната година и се добавят лотариите за облагане.

„Този законопроект не минава. Божков твърди, че тогава отива при Борисов, след това се вижда с Менда Стоянова и се разбират за други текстове“, каза Кадиев.

„Аз нямам отношение към случващото се с Борисов и Горанов. Не знам дали е вярно“, каза още той.

„Прокуратурата играе за Борисов. Снощи гледах изявление на прокуратурата, в което прокурор Петрова цитира какви показания съм дал. Къде е процесуалната тайна? Съдейки по законопроекта на Менда Стоянова – умишлено има двусмислие и позволяване на различно тълкуване на закона, от което Божков се е възползвал и 5 години никой не го е забелязал. Това е абсурдно“, каза още Кадиев.

По думите му най-много се страхуват хората, които са взимали пари от Васил Божков. „Аз съм косвен свидетел. Аз съдя за действията по текстовете, които са внасяни. Ако има само косвени доказателства, като моите, това няма да има успех“, каза Кадиев

Similar Posts