| | | |

СТРАХ! Митрофанова скришом в БНР, утре Волгин ще излъчва записа

Руската посланичка Елеонора Митрофанова е била в Националното радио преди час. Там Петър Волгин е записал интервю с нея, което ще излъчи утре в предаването “Политически некоректно”.

Вчера в неговата фейсбук страница бе рекламирано гостуване на посланичката, което събуди вълна от недоволство в обществото.

“Мутрофанова в момента е в БНР. Утре Волгин ще я пусне на запис! Подплашихме “свободното слово” и “другата гледна точка”!”

Това написа преди малко в социалната мрежа Цветан Томчев – фотограф и преподавател. По-рано през деня той призова пак във фейсбук на бунт срещу гостуването й.

“МОЩНО ОСВИРКВАНЕ НА ПРОПАГАНДАТОРА волгин!

Утре волгин е поканил за гост в Държавното ни радио посланичката на империята, която ни обяви за враг! Говоренето срещу България по БНР продължава! Продажниците агитират с наши пари срещу собствената си родина! БАСТА! СТИГА С РУСКА ПРОПАГАНДА ПО БНР!

ЗАПОВЯДАЙТЕ, УТРЕ В 11 ЧАСА ПРЕД БНР ДА ОСВИРКАМЕ ПРОДАЖНИЦИТЕ!

ВЪН волгин ОТ БНР!

ВЪН русия ОТ БЪЛГАРИЯ!

ОСВОБОЖДЕНИЕ!”

Това написа Томчев, Волгин с малка буква е негов правопис.

Интервюто с Митрофанова наистина е било записано този следобед в БНР . Явно някой се е побоял, че ако утре тя гостува на живо, ще има ексцесии.

Именно този представител на Кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали.

Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС”, казва Пеевски в своя позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

“Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България.

По Конституция и закон, обществените медии осигуряват чрез програмната си политика защита на националните интереси и общочовешките ценности”, казва още депутатът.

“Тази отговорност, както и етичният кодекс на медиите, споделен от всички европейски журналистически организации правят недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация.

Настоявам СЕМ и другите регулаторни органи да се самосезират, за да не се допусне подобна провокация в национален ефир.

Отговорността на генералния директор на БНР за водената от медията програмна политика изисква преустановяване на всички рискове, свързани с употребата на обществената медия за пропагандни антиевропейски и антидемократични цели”, настоя Пеевски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts