| | |

Даниел Митов за акцията срещу Борисов: Добре дошли в държавата на Васил Божков

Акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова е опит на управляващите да си вдигнат падащия рейтинг и да изместят фокуса от дебата, че не се справят и че цените растат. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

“Добре дошли в държавата на Васил Божков”, отсече Митов.

“Очевидно Петков няма идея как функционира една демокрация и какво е позволено и какво не. При никакви обстоятелства не посягаш към опозицията, ако нямаш много добре подготвени доказателства и процедурно не си си изпипал нещата. Защото когато посегнеш на лидера на опозицията, това вече е репресия и то без никакви основания. Бойко Рашков трябва да е министър на вътрешните работи, а не дишаш в нечий врат. Това ли работи Рашков – да се занимава с ГЕРБ и Борисов и да е говорител на Божков, за какъвто се представя и Кирил Петков? Аз се чудех до вчера кой управлява. Добре дошли в държавата на г-н Божков! Това е суровата реалност, и ако Кирил Петков си е позволил да дава нареждане на полицаи кой и къде да бъде арестуван, това не му е работата и той така нарушава закона. Затова трябва да си подаде оставката. Това е единственият изход от тази ситуация”, заяви Митов.

Той определи случилото се като извънредна ситуация, която е нарушила съществуващ консенсус от времето българския преход – властта се предава без насилие, а с опозицията много трябва да се внимава, така че тя да не е репресирана.

“Вчера те се превърнаха в това, срещу което се бореха – използваха репресивния апарат на държавата, за да смачкат опозицията. Правителството си позволи да забърка и европейската прокуратура в тази тяхна каша, за което, аз съм убеден, че Кьовеши и европейската прокуратура нямат идея, че са забъркали името им. Това значи, че на членовете на българското правителство в Брюксел ще се гледа като на дребни шмекери, които опитват да ползват европейски механизми, за да прикрият простотията си.” – каза още Митов.

Similar Posts