| | |

Радомир Чолаков: Васил Божков започва да си отмъщава

“Васил Божков започва да си отмъщава”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков за ареста на Бойко Борисов. По думите му самият факт, че правителството на Борисов, доколкото е тръгнали срещу бизнесмена, е логическо доказателство за отмъщение. Тезата на властта не само от вчера за всяко нещо им е виновна прокуратурата, а от вчера актът на прокуратурата е изключително перфектен – няма доказателства. Няма такъв прокурор, който да вкара Борисов за 72 часа в ареста без доказателства, изтъкна Чолаков.

Според него Борисов да бъде привлечен като обвиняем, е лудост. Спрете с този пиар, призова Чолаков и добави, че с ареста на бившия премиер нямало да се компенсират скандалите и кризите. Радомир Чолаков очаква Бойко Рашков да си подаде оставката заради неуспешния кризисен пиар с ареста на Бойко Борисов.

Той настоя още думите на премиера Кирил Петков да бъдат преведени на английски език и да бъдат дадени на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, за да каже дали е давала указания на премиера да арестува лидера на опозицията. Кирил Петков става опасен за всеки един от нас, освен за националната ни сигурност. Това правителство е време вече да си ходи, настоя Чолаков. Според него ГЕРБ започна да си връща себеуважението от акта на арест на Бойко Борисов.

Радомир Чолаков е сигурен, че коалиционните партньори се срамуват от премиера си Кирил Петков. Кирил Петков ще продължи да задълбочава грешките си все повече и повече. Рано или късно неговите коалиционни партньори няма да издържат, посочи Чолаков и добави, че Кирил Петков е срам за България.

По отношение на срещата на Кирил Петков с Лойд Остин, Чолаков заяви, че една от причините за атаките и това, което се случи е имало вътрешнополитическа и външнополитическа причина за ареста на бившия премиер. Вътрешнополитическата причина е,че Бойко Борисов бил преизбран за председател на ГЕРБ, след това декларацията, с която поискали предсрочни избори и рейтингите, които показали, че ГЕРБ се доближава опасно до ПП. За Украйна помощ – да, но за Кирил Петков – не, каза още Чолаков.

Similar Posts