| | |

Лена и Лора задръстиха ефира! Обвиниха за всичко ГЕРБ и Прокуратурата, „реанимираха“ кабинета „Петков“

„В последните 72 ч. се случи нещо, до което никой не вярваше, че може да се стигне – има образувано досъдебно производство”. Така началникът на кабинета „Петков” Лена Бориславова коментира акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислава Горанов и Севделина Арнаудова в „ексклузивно“ и услужливо интервю в ефира на „На фокус с Лора Крумова“ по NOVA.

„Да видим дали най-накрая Прокуратурата ще влезе в ролята си на държавен обвинител, който защитава интересите на българските граждани, а не на определени политически фигури”, каза още Бориславова.

И определи като „саботаж” това, че дълго време държавното обвинение е отказвала да образува въпросното досъдебно производство срещу знакови фигури на ГЕРБ.

Началникът на кабинета подчерта след удобен въпрос на Крумова, че няма нищо нередно в това, че премиерът Кирил Петков е бил разпитан от разследващите органи в кабинета си. И подчерта, че тя самата не е присъствала на даването на показания.

„Ако е вярно това, което бе разпространено от Васил Божков в социалните мрежи – че е бил разпитван от Европрокуратурата, и тя установява дали има компетентност върху този казус, моето очакване е, че ако имат такава връзка ще можем да видим истински действия срещу организираната престъпна група, действаща в България и ощетяваща бюджета. Няма как да потвърдя тази информация. Няма как да я знам. Единственото, на което се уповавам са данните, изнесени от различните участници в това разследване”, коментира още Бориславова очевидно предварително запозната с естеството на интервюто.

Тя използва ефира да замаже и замесването на името на Лаура Кьовеши в случая със задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова.

„Г-жа Кьовеши ясно заяви, че дава пълна свобода на разследващите си прокурори да правят това, което е в тяхната компетентност. Темата на разговорите й с Петков бяха свързани с това, че тя вижда една решителност, в лицето на правителството и премиера, да се действа, без да се разпъват политически чадъри“. заяви началникът на кабинета.

И разкри, че министър-председателят е разговарял с Кьовеши и след акцията в четвъртък, но случилото се тогава не било предмет на обсъждане.

И съвсем логично, кабинетът „Петков“ получи реанимация на финала. Бориславова заяви, че не се притеснява от вот на недоверие. В този момент сигурно зрителите са плакали от умиленитние.

Similar Posts