| | | |

Димитър Налбантов: С политиките си България става морален поддръжник на режима на Путин

Управляващите в България се прикриват само с декларации на Корнелия Нинова, но така ние ставаме морални поддръжници на агресията на Путин. Не можем да не даваме оръжие и да не помогнем на страдащия украински народ. Българските политици трябва да започнат да разсъждават с политическите категории за войната и да се премине към превъоръжаване с модерни системи, които не са съветско и руско производство. Трябва да се отървем от старите съветски техники и оръжия. Това изтъкна по Нова ТВ военният експерт ИлияНалбантов, шеф на кабинетите на няколко министри на отбраната.

Според него пропагандни трикове се прилагат и от двете воюващи страни. Върви се към позиционна война, но противниците се подготвят да сериозно настъпление. Путин се надява на включването на Беларус с военни сили. От другата страна западът подпомага Украйна с всичко каквото и е необходимо, за да устои на атаките. Дипломацията на Путин прави опити украинците да бъдат заставени да правят отстъпки, но това трудно може да се случи, защото разделението между украинци и руснаци е голямо и непреодолимо, допълни Налбантов. Той коментира и темата от пуснати от руснаците мини в Черно море, за което алармират украинци.

Мините създават проблеми за корабоплаването в Черно море, застрахователи отказват да застраховат товари и морски съдове. От това България ще търпи проблеми и загуби, както и чужди плавателни компании, посочи експертът. Според него няма никакво значение какви резултати е постигнал Путин в тази война. От тук нататък мирът ще се решава от двете велики сили – САЩ и Китай. Китай са заявили вече, че искат мир. Тези сили ще бъдат арбитър и ще решат мира и съдбата на Русия. Путин трябва да се изтегли от Украйна, за да не страда руския народ. Скоро Русия ще се превърне в концлагер, спират световните доставки на продоволствия за тази страна. Срещу агресията на Путин е въстанал целия свят, добави Налбантов.

Similar Posts