| | |

Отрова или злополука – руският елит се подготвя да отстрани Путин

Главно управление на разузнаването на Украйна излезе с информация, че в средите на руския политически и бизнес елит тече подготовка за отстраняването на президента Владимир Путин във възможно най-скоро време. Целта е да се възстановят икономически връзки със Запада, тъй като заради наложените санкции руските олигарси започват да търпят сериозни щети.

В информацията, която не е потвърдена от независим източник, се казва, че руският елит обмисля низвергването на Путин чрез отравяне, внезапно заболяване или злополука.

Като евентуален наследник на руския държавен глава е разглеждан директорът на Федералната служба по безопасност Александър Бортников. В публикацията се казва, че в последно време Бортников е изпаднал в немилост от страна на руския президент като официалната причина са “фаталните грешки в прогнозите за войната срещу Украйна”, тъй като именно Бортников заедно с екипа си е отговарял за проучване на възможностите на украинската армия и анализа на настроенията сред населението на Украйна.

Според Главно управление на разузнаването на Украйна тези процеси е възможно да са свързани с неотдавнашното изтичане на информация за разположението на чеченските части в северната част на Киев, което е дошло от руска страна. “Вероятно по този начин ръководството на Федералната служба за безопасност се опитва да отслаби влиянието на Кадиров. Може да е и опит за предварително установяване на сътрудничество с украинските власти, заобикаляйки сегашното ръководство на Руската федерация”, се казва в съобщението.

Тази информация засега не може да бъде потвърдена от независим източник.

Припомняме, че според изпълнителния директор на базирания в Нидерландия разследващ сайт Bellingcat Христо Грозев президентът Путин е наредил задържане на заместник-началника на Федералната национална гвардия “Росгвардия” генерал Роман Гаврилов за „изтичане на информация“ и за тежките загуби на руската армия в Украйна.

Similar Posts